Chlodnica wspomagania,

kolekszy

Nowy
Auto
AR 156 SW 1.9JTDm-jet 140km powered by
Podczas zabawy z IC frontowym okazało się że moja chłodnica wspomagania jest w stanie wizualnie dobrym ale technicznie miejsce połączenia "szczotki" z rurą nie istnieje. Materiał się w tym miejscu utlenił i nie ma styku.czy jest tam na tyle wysoka temperatura(w co wątpie) żeby bawić się w małą chłodnicę np mocala Pytanie czy mogę szczotkę zdemontować i zostawić samą rurę? chodzi mi jeszcze po głowie chłodnica miedziana zrobiona na kształt takiej https://www.google.pl/search?q=ch%C5%82odnica+wspomagania+miedziana&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjk9aXN963KAhUDRBQKHfO0CmMQ_AUIBygB&biw=1024&bih=615#imgrc=u6I1VQMYqu4mAM%3A<br />
<br />

Szczerze to u mnie po szczale auto mialo uszkodzoną chlodnice wspomagania a cena oryginalnej była zaporowa :O , wiec kupiłem najtańszą chłodnice oleju na allegro , z jakiegoś hyundaia , wielkośćiowo odpowiadająca oryginalnej , zapłacilem za nią 50 zl z przesyłka :D i ma sie świetnie do dziś , ale myśle żę bez problemu powinna też wystarzcyć taka zwykła rurkowa chłodniczka :) żeby zagrzać taki płyn musiał byś chyba w miejscu krecic tą kierownićą cały czas :D

pamiętasz może jak ona wygląda? podeszła pod fabryczne węże czy coś zmieniałeś

Podane przez Ciebie chłodnice są od oleju silnikowego, i taką ciężko będzie wpiąć w układ wspomagania kierowniczego. Wczoraj znalazłem chłodnice wspomagania od BMW, co prawda rurowa ale podejdzie bez problemu. Na lato zamontuję jakąś małą rzędową chłodnice/

źle się wyraziłem, taką chłodnicę ciężko będzie zamontować gdzieś w okolicy oryginały. Ale po zamontowaniu frontowego IC, robi mi się miejsce po starym IC i tam już będzie wystarczająco miejsca na chłodnice tego typu. Złączami też nie ma się co przejmować bo i tak będzie trzeba przedłużyć przewody/

bez problemu podejdą Ci te chlodnice , nie sa wieksze od ori , i nawet koncowki pasują :P zadzwon do sprzedawcy i popytaj sie o wymiary

Amortyzatory
Powrót