tzebrowski
Nowy
- Auto
- Giulia 2.0 200hp, Giulietta 1.8 tbi
Ty mi powiedz, widzę, że chcesz się podzielić swoimi.
Więc jakie wnioski ?
Więc jakie wnioski ?
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
A ja wsadziłem od QV , pasuje P&P
Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu Tapatalka
Do 1,4 wymiar to 630x64x97 a QV TBi to 630x80x110jaki jest wymiarowo względem tego od 1.4? zmieniłeś tylko czy grzebałeś w mapie przy okazji? Bo ja chce zmienić IC, wtryski, i DP i trochę pogrzebać w mapie
Do 1,4 wymiar to 630x64x97 a QV TBi to 630x80x110
Ja trochę na łatwiznę piszedłem no i koszty mniejsze, za używkę dałem 170 zl. Ten od QV ponoć do 300 kM starcza a tego w 1,4 nawet po remapie nie przekroczę [emoji16]to nie jest dużo większy w sumie, ten od FMIC jest większy sporo![]()
Ja trochę na łatwiznę piszedłem no i koszty mniejsze, za używkę dałem 170 zl. Ten od QV ponoć do 300 kM starcza a tego w 1,4 nawet po remapie nie przekroczę [emoji16]
Wszystkie uchwyty i mocowania są identyczne , podejścia i rury też takie same. Mi udało się kupić z 0,5 roku gwarancją i jak na razie chyba jest szczelny bo turbo nabija tak jak powinno
Witam, jakaś różnica na plus lub minus po zmianie samego ic na ten z QV?Wszystkie uchwyty i mocowania są identyczne , podejścia i rury też takie same. Mi udało się kupić z 0,5 roku gwarancją i jak na razie chyba jest szczelny bo turbo nabija tak jak powinno
Ja w swojej 1.4 120KM wymieniłem IC na ten od FMIC. Mimo że auto było już dłubnięte i strojone to sama zmiana IC spowodowała uczucie turbodziury. Dopiero po korekcie jest OK. Dzisiaj już bym się nie zdecydował drugi raz na tak duży IC do 1.4. Wystarczyłby ten z QV.
Finalnie mamy 204KM, ale to szereg modyfikacji:
-wałki,
-turbina
-katalizator+down Pipe
-wytryski
-IC
-strojenie.
Pozdrawiam.
Rafał
Oprócz powyższych wymieniałem jeszcze świece, rozrząd, hamulce i kilka drobnostek. Biorąc jednak pod uwagę same modyfikacje opisane w poprzednim poście to około 5.000zł. Poniekąd do tego zmusiła mnie sytuacja, bo okazało się, że turbina nie jest idealna, a jak zmieniać to czemu nie na większą, a dalej to już poleciałoi finalnie ile zapłaciłeś za całość?
Dzisiaj już bym się nie zdecydował drugi raz na tak duży IC do 1.4. Wystarczyłby ten z QV.
Po testach w to lato to nawet IC z delty, który mam/ a jest większy niż z QV/ Ledwo na styk wyrabiał tak do 27 st a powyżej już leciały korekty.nie zdecydował drugi raz na tak duży IC do 1.4. Wystarczyłby ten z QV