• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Jtd 1.9 8v 115km

Gooku

Nowy
Auto
Giulietta 1.4 170 MA
Witam, jakie Elementy należy wymienić i na jakie że by zrobić silnik 1.9 JTD 8v 115km na ok.200km. Nie chodzi mi o przeniesienie napędu a turbo/wtryski i czujnik doładowania.

Pozdrawiam

w tym silniku na zadne :) wtryski do 115 sa najlepsze koncowka 119, turbo mozesz ogarnac to tak 180 moze bedzie gtb2260 ale ...do tego fmic i pelny przelot na wydechu ot ale 200 nie osiagniesz z tym silnikiem

Jak chcesz mieć te +200km to lepiej wsadzić 16v 150km i u niego dużo nie trzeba na te 200 ;)

Witam, jakie Elementy należy wymienić i na jakie że by zrobić silnik 1.9 JTD 8v 115km na ok.200km. Nie chodzi mi o przeniesienie napędu a turbo/wtryski i czujnik doładowania.

Pozdrawiam

Lepiej sprzedaj, dołóż to co byś wydał i weź 1.9 150 tam robisz fmic i po sofcie masz pod 190km.

w 8v do mocy 200 potrzebujesz.
- turbo np. gtb2056v +DP
- fmic
- mapsensor 3b + czujnik ciśnienia na szynie.

a w 1.9 cf3 żeby uzyskać te 1600 rail to co trzeba wymienić ? regulator na wersje cf4 ? chodzi o 1.9 jtd cf3 150 km

Lepiej sprzedaj, dołóż to co byś wydał i weź 1.9 150 tam robisz fmic i po sofcie masz pod 190km.

w 8v do mocy 200 potrzebujesz.
- turbo np. gtb2056v +DP
- fmic
- mapsensor 3b + czujnik ciśnienia na szynie.
Jaki dokładnie potrzebny jest czujnik na szyne i map sensor 3b? Czy ten map sensor podejdzie - 0281002437 ?

Wysłane z mojego Mi A2 przy użyciu Tapatalka

Amortyzatory
Powrót