C
Colin
Guest
wyraznie napisalem ze w swojej glupocie przewyzsza ich godula
- w tym sensie mi chodzilo
- w tym sensie mi chodzilo
Ostatnia edycja:
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
moment na 385 a seria ile ma?
Na początku następnego roku chcę mojej Belli zafundować lekki przyrost mocy.
Którą firmę polecacie? Jakie są koszta? Jak wygląda sprawa dynamiki (o ile zmieniło się przyspieszenie)? Ile KM i momentu da się wycisnąć więcej? No i pytanie ostatnie, jak to jest ze spalaniem, wiele fim podaje, że po chiptuningu spalanie maleje.
Jestem również ciekaw o ile zeszło Wam przyspieszenie do 100 po tej modyfikacji.
Z Krakowa to ja polecam tylko TTC. Poleciłem tą firmę jednemu koledze z forum i również z tego co wiem jest bardzo zadowolony.
Bardzo dobre wyniki rbt2005 ,mam nadzieję ,że wykres też jest OK. Teraz tylko ostrożnie ze sprzęgłem bo 400 Nm to już wartości graniczne ,które te sprzęgła wytrzymują ,no i proponowałbym częściej wymieniać olej ( ja po chipie wymieniałem co 15 kkm ).Pzdr192KM / 410Nm takie są teraz wartości mojego klekocika. Ponadto moc przchodzi niesamowicie gładko, żadnych lagów na turbo. Zupełnie niepoznaje mojego samochodu i zdecydowanie polecam remap wszystkim któży się wachają. Pozatym znów mam uśmiech na twarzy gdy wciskam gaz w podłogę. A transformacją mojej belli zajęli się ludzie z AHM http://www.alfacare.co.uk/
Bardzo dobre wyniki rbt2005 ,mam nadzieję ,że wykres też jest OK. Teraz tylko ostrożnie ze sprzęgłem bo 400 Nm to już wartości graniczne ,które te sprzęgła wytrzymują ,no i proponowałbym częściej wymieniać olej ( ja po chipie wymieniałem co 15 kkm ).Pzdr
Rbt2005 rzeczywiście dobry wynik, nie boisz się, że to jednak ciut za dużo?
Ja chcę moją zmodować na 180PS i ok 400Nm, myślę, że to wystarczy.
Daj znać za jakiś czas jak się samochód sprawuje, mam nadzieję, że będzie cały czas śmigał jak ta lala![]()
Szczerze, jestem w clubie alfy tutaj w anglii i znam parę osób które mają te silniki dużo bardziej wykręcone (210KM/430Nm) z tym że mają usunięty dpf więc myślę że jeśli chodzi o sprzęgło i skrzynie to powinno być ok![]()
Ta, teges szmeges. Niech pokaza wykresy tych ich 210 BHP 1.9 JTD. Angielskie hamownie sa zbyt optymistyczne. Nie ma mozliwosci wykrecenia 210 koni z 1.9 w 159 tylko po usunieciu DPF'a. Chyba, ze auto ma przejechac 10 tysiecy do sru turbiny i dymic jak Ikarus.
[/COLOR]A co do dymienia to jak przycisne swoją na maxa to dymek też już puści. Swoją drogą twoja GT pewnie też swoje dymi![]()
Swoje dymi, ale raczej nie jest to dym, a delikatny odkurz. Zalezy tez od temp. zewnetrznej. Teraz przy lekkich mrozach nie kopci prawie w ogole. To tyle o mojejJaki to IC jest w 159 fabrycznie, ze mozna tyle z niej wydusic?
I jeszcze jedno. Nie mozesz z seryjnego turba, ktore dmucha 1.35 wydmuchac np 1.9 bara, bo po prostu sie rozleci. Tu dbanie nie ma nic do rzeczy.