Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
multiply to masz świetny gift momentu + 36 Nm !! Te kilka kuni możesz fabryce odpuścićMoje parametry sprzed softu to 142 KM i 333 Nm
szkoda że moc max przypada już przy 3500obr/min
Ja mam złe doswiadczenia, mój pomiar wyglądał następująco:pytanie tylko czy hamownia vtech jest dokładna bo czytałem różne opinie
Ja mam złe doswiadczenia, mój pomiar wyglądał następująco:
Vtech (hamownia inercyjna): 343KM 460Nm
VTG (hamownia obciazeniowa): 321KM 402Nm
..jak widac różnica dość duża, szczególnie jesli chodzi o moment. Oczywiscie obciążeniówka jest zdecydowanie bardziej wiarygodna, bo inercja troszkę optymistycznie zazwyczaj mierzy ..dla mnie pomiar na inercji to wyrzucanie pieniedzy w błoto.![]()
Mnie tez ucieszyło to przekłamanie deko, gdyż sprzęgło Helixa ściągałem z UK na max moment 350Nm i trochę mnie wynik przestraszył..paradoksalnie- cieszy mnie to co piszesz.
Otóż wykonano mi chip ( program) silnika w mojej alfie w V-tech w Krakowie.
Tez kiedyś robiłem pomiar w Vtechu w Krakowie (hamownia inercyjna). Później robiony był pomiar na hamowni maha – obciążeniowa.
-> wynik - inercyjna przekłamuje moment obrotowy (wartość jak i punkt w którym wypada jego max)
128,9KM @ 287Nm wg V-TECH
126,6KM @ 282,7Nm wg MAHA
ale bardziej istotne było widać na wykresie -> wyraźnie mocno przesunięcie maximum momentu. A za nisko zrobiony niuton nie służy dwumasie i sprzęgłu
u mnie w v techu zrobili 175km i 411 nM różnica odczuwalna i też między 2000a 4000obr
Nie wiem czy to do końca odpowiedni dział ale zapytam:
Mianowicie myślę nad jakąś modyfikacją w 147 1.9 JTD 16v 140 KM. Sprawdzałem oferte V-tech, dodają tam chyba 26 koni (jak jest ze spalaniem, i czy te 26 koni to odczuwalna różnica?) i patrzyłem też na TTC ale tam jest niby na potrzeby klienta, średnio się znam na tym nie wiem nawet co miałbym im powiedzieć no i mają prawie 1.5x drożej niż konkurencja. Na co patrzyć na co zwracać uwagę i jak z eksploatacją auta po takiej zmianie czy zaraz nie zacznie się wszystko sypać 3x szybciej?