[145] Wydech

• Autor wątku Autor wątku Nielot
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
N

Nielot

Guest
Witam. mam mały problem. od niedawna zastanawiam się nad kupnem nowego tłumika końcowego sportowego do mojej belli. Mój który już był zamontowany kiedy kupiłem samochód niestety wykazuje oznaki zużycia (siatka się w środku już przepalila i dzwoni jak się go potrząśnie troche, no i jest głośniejszy o wiele). jest to tłumik ultera ale nie wiem nawet jaki model bo nie ma żądnych oznaczeń, więc nawet nie wiem czy jest on odpowiedni... w każdym razie ostatnimi czasy poszukuje na stronach internetowych różnych marek, tłumika do mojego autka. Niestety z marnym skutkiem ponieważ jak już znajdę tłumik do 145 to zawsze jest dedykowany do Ts albo do JTD. nie odpowiada mi żaden z nich, bo niby jak mam wstawiać tłumik od Ts do boksera? może zaczepy by pasowały ale ja jednak bym chciał dedykowany tłumik typowo do boksera 1.6l. czy wiecie może gdzie mozna dostac takie tłumiki? albo moze ktos ma namiary na firme która by robiła do mojego autka całe kompletne sportowe wydechy??

byłbym bardzo wdzięczny za rade w tej sprawie:) pozdawiam

Supersprint czegoś takiego nie ma?
Albo zgłoś się do jakiegoś tłumikarza i niech ci dorobi tłumik. Resztę wydechu też będziesz zmieniał?

Ostatnia edycja:
dziekuje Wam za rady, choc niestety oni także nie mają tłumków takich które by mi odpowiadały, szkoda. musze jeszcze popytac po okolicy;)

A czym Ty sie kierujesz przy wyborze tłumika? ;)

powinien byc typowo do tego silnika, ladny dzwiek, i niebanalny wygląd;);P. najlepiej by bylo tez jak najlepszymi osiagami ale ja tego nie jestem w stanie sparwdzic sam;)

powinien byc typowo do tego silnika, ladny dzwiek, i niebanalny wygląd;);P. najlepiej by bylo tez jak najlepszymi osiagami ale ja tego nie jestem w stanie sparwdzic sam;)

No to raczej nie znajdziesz ;) Moze kiedys ktos jakas uzywke bedzie sprzedawal... :)

poszukaj z subaru 1.8lub 2.0 tez boxer silnik resztę się da dorobić jak uchwyty

poszukaj w jakiejs fili ultera. ja np jade pojutrze do bystrej do ultera zrobia mi pomiar wycene i beda mi na zamowienie do boxera robic

http://moto.allegro.pl/tlumik-na-zamowienie-zobacz-fotki-wnetrza-promo-i1214641025.html

Polecam ta firme, bardzo dobry kontakt z szefem, tlumik robiony recznie pod wymiar...sam mam od nich z podwojna koncowka, idealnie pasuje do mojego boxerka:) Dzwiek swietny.Najpierw zrobilem sam koncowy przelot od nich i bylo naprawde rasowo, teraz mam juz zrobiony pelen przelot 2.5 " i jest mega glosno...ale elastycznosc, osiagi i dzwiek to rekompensuja;) podsumowujac, naprawde polecam tego faceta, ja akurat jestem z poznania i sie z nim osobiscie spotkalem i dogadalem, zna sie na rzeczy a sam tlumik jest bardzo dobrze zrobiony...

widzę że nie tylko mnie urzekł jego profesjonalizm i wzorowe podejście do klienta - szczególnie do marudnych czyli takich jak ja, no i do tego ceny są baaardzo przystępne jak na oferowany wyrób

mam wydech od tego Pana w 33 od jakiś 4 lat.... i nic z nim się nie dzieje.

na naszym forum ktos w dziale sprzedam oferował własnie ragazzona do boxera, ale czy do 33, czy innego modelu nie pamiętam.

pozdrawiam

Amortyzatory
Powrót