Chip tuning - Mapy

• Autor wątku Autor wątku Kayrol
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Koledzy kupiłem KWP2000 oprogramowanie już ściągnąłem i chciałbym zczytać z samochodu nr hardware i software lecz nie wiem w ktore gniazda wtyknąć ten kabel (4 piny) zielony żółty czerwony i czarny ??? mógłby ktos wstawić jakiś rysunek lub zdjęcie złącza do komputera i mi to trochę jaśniej przedstawić żebym nie narobił sobie szkód. Z góry dzięki

Koledzy kupiłem KWP2000 oprogramowanie już ściągnąłem i chciałbym zczytać z samochodu nr hardware i software lecz nie wiem w ktore gniazda wtyknąć ten kabel (4 piny) zielony żółty czerwony i czarny ??? mógłby ktos wstawić jakiś rysunek lub zdjęcie złącza do komputera i mi to trochę jaśniej przedstawić żebym nie narobił sobie szkód. Z góry dzięki

czarny w 5
zielony w 7
czerwony w 16
żółty zwisa luźno

Numery pinów licząc od góry z lewej do prawej strony

koledzy, może ktoś mi podesłać wsad pro1 bo nie mogę go z netu zaciągnąć. Będę bardzo wdzięczny.

A użyczysz koledze z forum ? Chciałbym wrzucić jakiegoś viarusa ;) Cena do uzgodnienia. Jakie masz mapy ? Znajdziesz coś do mnie ?

To może któregoś dnia taki mini spocik chipowo-poznawczy zrobić?
Też chętnie bym KWP spróbował.
Na forum przeglądałem ale nigdzie nie widziałem wsadu dla 0281001588 - taki mam numer sterownika - tylko mój jest przy nogach pasażera a nie przy ścianie grodziowej :)

To może któregoś dnia taki mini spocik chipowo-poznawczy zrobić?
Też chętnie bym KWP spróbował.
Na forum przeglądałem ale nigdzie nie widziałem wsadu dla 0281001588 - taki mam numer sterownika - tylko mój jest przy nogach pasażera a nie przy ścianie grodziowej :)

Fakt. Do wszystkich mam wsady a do tego aqurat nie :/

To może next time jak chłopaki z AC się będą na cargo ustawiać to spotkamy się wcześniej i pomajstrujemy z softem ? Kto się pisze ? Pio84 obecność obowiązkowa ;)

Koledzy mam już wszystko co potrzebne teraz tylko fachowa pomoc pozostaje :) Jeśli ktoś znalazłby chwilkę i napisał krok po kroku co trzeba zrobić żeby zgrać soft z ecu samochodu i wgrać nowy to byłbym wdzięczny ( kiedy przekręcić kluczyk na kontrolki itp) Zastanawia mnie jeszcze bo po włączeniu kwp2000 jest ustawiony na fast czy zgrywać i wgrywać na fast czy na slow, jeśli na slow to kiedy przełączyć i czy już tak zostanie?? Jeśli nie chcecie pisać o tym dla ogółu to może być na priv. Dzięki

koledzy a na slow czy na fast ?? zczytywanie i wgrywanie nowej mapy ??

Amortyzatory
Powrót