Chip tuning - Mapy

• Autor wątku Autor wątku Kayrol
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Immo siedzi w malej kosci 95.... cos tam, nie pamietam dokladnie, tam gdzie licznik ktory widzi FES/MES, bez lutowania nie wylaczysz - szukaj najlepiej lokalnie zebys sprawdzil czy dziala od razu...

Wysyłane z mojego GT-I9505 za pomocą Tapatalk 2

To ja tez poproszę, mam 156 fl 2003 r kombi, 1.9 jtd 16 v 140 km. Da rade?

- - - Updated - - -

A ma ktoś sensowny soft na ar 156 fl 2003 r 1.9 jtd 16v 140 km kombi. Mam na myśli taki, który nie urywa końcówek drążków od samego dołu, podaje sensowne limitery paliwa i doładowanie turbo i gdzie dwómasa nie będzie zaraz do wymiany. Taki sensowny przyrost mocy ale i bezpieczny. Mam serię, zmieniłem tylko węże dolotowe od turbo i ic na kwasówkę co poprawiło charakter. Na 400 metrów robię ok.143 km/h po prostej na zimówkach 205/55/r16 według licznika który pokazuje 400m i 138 km/h 400m to na gps 370m.

Ja mogę taki mieć, przyjedź do Wrocławia, zostawisz mi auto, 1500zł(strzelam) i porządny program będzie zrobiony. A za darmo zapomnij o działającym poprawnie aucie.

Panowie, czy orientuje się ktoś gdzie aktualnie mozna nabyc kwp2000?

hm, powiedzmy szukałem czegos do 2.4 jtd cf2 10v zeby mozna było zgrać mapki. a jak do tej pory przejrzałem jakies 40 stron tego tematu i mowa jest o kwp 2000 wiec temu o niego zapytałem;)

Jak już, to bierz KWP2000+ ale weloo dobrze ci mówi, że lepiej MPPS-a. O ile nie chcesz stawiać na nogi jakiegoś ubitego EDC15 ;)

Chodzi tylko o mapki. a co lepiej wziąć Galletto, czy MPPS-a ?

galletto raczej tańsze... a i tak summa summarum taniej wyjdzie wizyta u tunera.

dokładnie, takie wyjscie jest najlepsze. problem w tym,ze mieszkam w okolicy gdzie nie ma dobrych fachowców tym bardziej od Alfy . chciałbym przynajmniej zgrać mapę i zobaczyć czy nikt tam nie grzebał, czy jest "czysta, oryginalna"

czasem warto podjechać gdzieś i zrobić raz a dobrze, niż bawić się samemu a potem żałować, że nie wydało się na paliwo na dojazd i nie poświęciło całego dnia - jak przyjdzie np do wymiany silnika czy turbosprężarki...

tak tylko, ze ja chciałbym sie dowiedzieć czy mam oryginalne , nie mieszane mapki a nie odrazu cos tam samemu tuningowac. i w tym przypadku galletto wychodzi mi taniej niz gnac samochód 1tyś km.

Amortyzatory
Powrót