Chip tuning - Mapy

• Autor wątku Autor wątku Kayrol
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Weź MPPS-a. Parę złotych więcej ale galeciak 1260 to paść.

Jak się połączysz z silnikiem, to masz info o ilości flashowań. Ale FES/MES nie we wszystkich ECU to czyta. AlfaOBD też to odczytuje.

Jak wyczyscisz dobrze flasha w edc 15 to i kwp 2000 i boot pin nie pomoze;)

Witam. Czy ma ktos na sprzedaz uszkodzony sterownik z pamiecią 95p08? Najlepiej cos na edc15c7.Potrzebuje taką pamięć. Prosze o kontakt. Pozdrawiam.

Przecież sama pamięć kosztuje kilka zł więc po co ci sterownik?

Potrzebujesz zawartości?

to gdzie mogę kupić samą pamięć st95p08? zawartość pamięci mam zgraną, ale samą pamięć mam zgubioną

jakiś czas temu dzwoniłem do kilku takich sklepów i okazywało się ze nie mają takich pamięci. A jeśli ktooś ma uwalony sterownik po nieudanym wgrywaniu map to na 95% ma tam taką pamięć i raczej pewne że jest sprawna

Tme 80gr netto, allegro 2-4zł. Nie wiem czemu się tak mocno trzymasz że musi być z wylutu.
Jak ktoś ma uwalony sterownik przez zgrywanie to sobie go naprawia a nie eeprom wylutowuje :)

a jaka jest różnica między 95p08 a m95080?

Dodano po 20 minutes:

czyli o jakiejś różnicy nikt nie wie. Mam tylko nadzieje że taka 95080 normalnie zadziała, bo już zamówiłem z tego sklepu co mi podałeś linka. Dzięki serdeczne i pozdrawiam. Jak dojdzie to zaprogramuje i wlutuje i napisze czy jest ok. Chyba będę pierwszy co to zamontuje i opisze... :)

Ostatnia edycja:
Myślę, że pierwszy nie będziesz :)
Byli tacy co do francuzów i niemców lutowali.

wyłapywałęm. Nawet doczytałem że 95p08 ma zwiększoną liczbę zapisów. Bardziej chodzi mi o to jak jest w praktyce z taką zamianą pamięci.

mapka do fiat stilo 1.9 jtd MW 100

Witam

Czy moze ktos z Kolegow podzielic sie mapka zwiekszajaca moc o ok 20%
Jezeli chodzi o autko, to posiadam Fiata Stilo 1.9 JTD 100

edc15C7 CF3
nr sprzetu: 0281011799
nr opr. 1037372467
data zapr. 07/05/2005

Dziekuje bardzo.

Witam
edc 15
nr sprzetu: 0281010337
nr opr. 1037366687
data zapr.08/12/2005
To jest pierwsze auto: stilak 5D 2002 rok
Drugie auto: stilak kombi 2003 rok
nr sprzetu: 0281010337
nr opr.1037366535
data zapr.10/28/2002

Mam pytanie: jeżeli oba auta mają taki sam nr sterownika a różnią się wersją softu to czy da się zmodyfikować tylko jeden i wrzucić do obu ten sam wsad???
Interesuje mnie nie tylko podniesienie mocy i momentu obrotowego ale również podniesienie obrotów biegu jałowego z 850 obr/min na 900 -950 obr/min żeby wyeliminować wibracje od silnika (poduszki silnika są wymienione - wibracje są minimalne ale ten zabieg pomaga jeszcze bardziej zmniejszyć drgania. Stilo tak ma)
Proszę o pomoc choć to nie forum fiata tylko alfy. Jestem wielkim miłośnikiem włoszczyzny :)

nie można. jak chcesz tak kombinować, żeby "przyoszczędzić" na jednym sofcie, to ściągnij sobie gotowca z internetu. ale pamiętaj - pazerny płaci dwa razy.

Amortyzatory
Powrót