Chip tuning - Mapy

• Autor wątku Autor wątku Kayrol
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Do diagnostyki mam juz. Dobra, wiec zostaje mi kupic Galletto, bo zauwazylem, ze wiekszosc z Was sie tym bawi.
Btw Galletto chyba nie liczy sum kontrolnych?

weloo ale Ty to raczej nie, skoro nie robisz edc17... chyba że zapomniałeś podpis zaktualizować, to ok.

Ktore lepsze galletto mpps ?
Wiem ze te i tamte dostepne na allegro za mniej niż setke plnów

Dobra już wiem :)

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka

Ostatnia edycja:
weloo ale Ty to raczej nie, skoro nie robisz edc17... chyba że zapomniałeś podpis zaktualizować, to ok.

3 z wymienionych posiadam, do 2 pozostalych mam dostep w razie potrzeby :)
w podpisie sa najpopularniejsze wymienione, brakuje tez SIDow, PPDków, PCRów itd :)

a to spoko :) myślałem, ze wszystko masz w podpisie, stąd taki post :)

ps. jeśli masz magpro, to czy mógłbyś mi na pw skrobnąć coś nt tego? w sensie czy robi jakieś problemy? tak w miarę w skrócie, byłbym wdzięczny :)

macie może mapy do mito 1.4 turbo 155 koni? Czy ktoś ma mape w aucie z systemem DNA?

Ogólnie to interesuje mnie kto robi chipa w tym autku w polsce? Jaką orientacyjną moc mają po modyfikacji? I jak się sprawują , czy system dna działa poprawnie etc....

Jest ktoś na forum kto robił? Kogo polecacie w okolicy świętokrzyskiego ?

Szukam mapki do 159 1.9jtdm 120km z 2007 roku BEZ DPF i najlepiej programowo wylączony EGR. Ktoś może się czymś podzielić? Nawet za jakąś opłatą ;) byle dobrze zrobiony sofcik...

Ostatnia edycja:
Dobrze to się bierze forsę w łapę i jedzie się robić, gotowiec przerżnięty od kogoś nigdy dobry nie będzie

kylo dobrze prawi. Jak chcesz gotowy soft bez diagnostyki polecam partaczy z .....XXXX....-techa. Gotowce przysyłają im z centrali.

Witam wszystkich serdecznie w swoim pierwszym poście :) , wczytałem swoją mapkę z ecu dzięki galletto 1260, z tego co wiem będzie pasować hw 740 sw 242 czyli początek 2002r 1.9 jtd 8v i lift wnętrza (ten program ecu z błędem dotyczącym jednostek w przepływomierzu). udało mi się dotrzeć do dwóch sztuk tuningowanych mapek. Która byłaby lepsza? w załącznikach wysyłam te mapki, oraz zdjęcie wykresu z hamowni przed chipem - przed zaslepieniem egr (dymił bardzo na czarno podczas hamowania, po zaslepieniu brak dymu :D)

156JTD_740_242.mod
EyAlfa242B.740

attachment.php

Załączniki

• da05e34b18db7.jpg
    da05e34b18db7.jpg
    78.4 KB · Wyświetleń: 442
Z tych co podałeś najlepszy jest oryginał.

Ale do odważnych świat należy :D

Obie należą do syfu z zestawu DVD sprzedawanego wraz z kablami MPPS i Galletto 1260 na allegro.
Nawet nie warto ich przeglądać.

O to mi chodziło. Zeby dowiedzieć się coś o nich i zapytać czy ktos ma trochę porzadniejsze. Nie miałem płyty do galletto, mapy w necie znalazlem :) rekonesans robilem. Te maja randomowo pod ciągnięte parametry i z czapy zdjęte ograniczniki. Nie będę ich próbował.

Jak wygląda moj wykres z hamowni? Możliwe, że ten dołek spowodowany był zaciętym egr? Po zaślepieniu nie ma czarnego bąka i tak jakby płynniej jeździ.

Pozdro bez sarkazmow :)

Amortyzatory
Powrót