Chip tuning - Mapy

• Autor wątku Autor wątku Kayrol
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Czy odpowiedź że są tam diabły i moce piekielne. Jest dla Ciebie poważna?? Zapytałem jak człowieka A tu taka odpowiedź. Super że Ci uratował cieszy mnie to niezmiernie. A teraz powiedz czy widziałeś gdzieś żebym go prosił o wyłączenie egr czy czegokolwiek? Jak widać kolega Tomano potrafi odpowiedzieć JAK człowiek.
Ale cala wiedze zawdzieczam takim ludziom jak sdero weloo czy maly to sa ludzie ktorzy wiedza co robia i wielki szacundla nich

Nie mówię że nie :D Ale można normalnie odpisać.

Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka

Ja nie pisałem że ty się go o to pytałeś, ale mam wrażenie że chciałbyś żeby to zrobił. Co do piekielnych mocy to chciał trochę humoru wprowadzić. A co do winols to mieć go to mniej niż połowa sukcesu, potem zaczynają się mapy, sumy kontrolne, przypisanie dla danej mapy factor i offset, to tak w skrócie są te diabły

Wysłane z mojego F3311 przy użyciu Tapatalka

Przecież ja nie podważam czyjejś wiedzy. Bardziej moja wypowiedź była ukierunkowana na kulturę bo chyba po coś ten dział jest więcej niż glupie odzywki:)
To masz złe wrażenie Criss:) Bo o niczym takim nie wspomniałem nawet :) 2ga sprawa to taka że nie mam zamiaru grzebać w mapach bez użycia hamowni.
TOMANO piszesz mi pw i nie mogę Ci odpisać bo masz skrzynke zapchana :D

Ostatnia edycja:
Do grzebania to akurat hamownia jest najmniej potrzebna, bo dużo można zrobić na drodze z logami. Poza tym doskonale byś to wiedział gdybyś faktycznie wiedział co i gdzie ruszyć...

To do wyłączenia egr czy podniesienia dawek rozruchowych potrzebna hamowania? P.s @sdero ma hamowanie [emoji3]

No właśnie A nie wiem dlatego tu jestem :D
Criss czytaj że zrozumieniem. Napisałem że do grzebania w mapie - czyt. Podniesienia osiągów. Wiem że ma hamownie Ale do KRK mam kawałek! :D

Cała mapa to jest plik binarny a w nim siedzi wszystko, tylko nie pisałeś nic o tuningu

Aha no to super. Poczytaj raz jeszcze co pisałem bo Ci to kiepsko idzie coś:) dobra koniec OT bo się śmietnik robi. Nie wiem po co ten dział jak tak skaczecie do gardel ludziom którzy chcą się czegoś nauczyć.

To co ty chcesz żeby w tym dziale były how to? Do takiej wiedzy dochodzi się z czasem i to nie krótkim. Chcesz się nauczyć to zacznij się uczyć

Ostatnia edycja:
Ty to napisałeś nie ja. Czyli mam rozumieć że jak ktoś jest zielony w tym temacie nie ma prawa się uczyć czy pytać tutaj ? Hmm...

Ma prawo się pytać ale jednoznacznej odpowiedzi nie dostanie, zresztą nie jesteś pierwszy w tym dziale co się o to wkurza. Kolega tomano pisał do mnie na pw i dostał odpowiednie wskazówki a nie płakał na publicznym

Ej ale to wiadomo że jednoznacznej się nie dostanie bo inaczej każdy miałby mpps czy podobne niczym ELM327 :D tak więc spoko looz:D

Sdero widzę że Cię boli jak ktoś chce sam coś ogarniac... No wybacz nie każdy ma blisko do KRK A i pewny jestem że też od razu nie wszystko wiedziałeś.
Rozbrajaja mnie tacy ludzie:D wejdzie taki na forum i że w tym siedzi struga wielkiego speca dogryzajac tylko.

To po co czytasz jak cię to rozbraja ? Szczerze mówiąc ma to... :) Większość z nich i tak finalnie trafia do poprawy.

- - - Updated - - -

Bardziej moja wypowiedź była ukierunkowana na kulturę bo chyba po coś ten dział jest więcej niż glupie odzywki:)

Trzeba umieć odróżnić poczucie humoru od głupich odzywek.

Ostatnia edycja:
Bo myślałem że jako gość który prowadzi swój warsztat rozjaśnisz sytuacje Ale jak widać się myliłem ;)
Dobra Mirku w takim razie JA to źle odebrałem - przepraszam ;)

- - - Updated - - -

#TOMANO kolejna PW od Ciebie ... wyczyść sobie skrzynkę bo nie moge Ci odpisać

Ostatnia edycja:
Bo myślałem że jako gość który prowadzi swój warsztat rozjaśnisz sytuacje Ale jak widać się myliłem ;)
Dobra Mirku w takim razie JA to źle odebrałem - przepraszam ;)

Co tu wyjaśniać.
Każdy, kto pierwszy raz widzi winolsa, reaguje jakby widział diabły i moce piekielne :)
A to czy ktoś to sobie zrobi, czy nie, to naprawdę mi to lata. Popatrz do około ile potencjalnych klientów jeździ. W większości nowych samochodów i tak sobie tak luzacko nie pogrzebie mpps-em za 70 zł. z alledrogo ;)

P.S. To forum jest naprawdę wyjątkowe pod względem nerwowości. Większość od razu przyjmuje jakby rozmówca pluł na niego.

Jest jak mówisz. Jakby każdy ogarniał to każdy by sobie to robił i każdy by miał kabelek :D jak w przypadku elm327 gdzie ludzie kupują Ale tak naprawdę nie potrafią odczytać błędu bo i tak pytają:D z tym że przy mpps można więcej szkody narobić

Nie można w sumie, o ile nie weźmie się czegoś pokroju ecusafe ;) Bez tego nic się nie zmieni, bo zwyczajnie braknie wiedzy na ruszenie czegokolwiek. Mapy w różnych softach są poprzesuwane i trzeba wiedzieć o ile, a to kolejna wiedza... Które w internecie jest sporo, tylko trzeba po prostu posiedzieć i chcieć ją znaleźć - kwestia motywacji i chęci nauki czegoś, co wymaga więcej niż umiejętności poruszania się po sofcie. O ile znajdzie się takie informacje to z innymi jest już problem, bo nikt nie napisze które mapy i o ile ruszyć, żeby osiągnąć zamierzony efekt :) @sdero dobrze o tym wie i dlatego nie rzuci niczym więcej niż zdawkowymi informacjami, wiedza kosztuje i stąd się biorą ceny usług. A bez samorozwoju taki biznes nie ma sensu, chyba że ktoś się chce zająć pierdołami typu samo usuwanie egr - bo z dpfem jest już trochę trudniej.

Nie można w sumie, o ile nie weźmie się czegoś pokroju ecusafe Bez tego nic się nie zmieni, bo zwyczajnie braknie wiedzy na ruszenie czegokolwiek. Mapy w różnych softach są poprzesuwane i trzeba wiedzieć o ile, a to kolejna wiedza... Które w internecie jest sporo, tylko trzeba po prostu posiedzieć i chcieć ją znaleźć - kwestia motywacji i chęci nauki czegoś, co wymaga więcej niż umiejętności poruszania się po sofcie. O ile znajdzie się takie informacje to z innymi jest już problem, bo nikt nie napisze które mapy i o ile ruszyć, żeby osiągnąć zamierzony efekt @sdero dobrze o tym wie i dlatego nie rzuci niczym więcej niż zdawkowymi informacjami, wiedza kosztuje i stąd się biorą ceny usług. A bez samorozwoju taki biznes nie ma sensu, chyba że ktoś się chce zająć pierdołami typu samo usuwanie egr - bo z dpfem jest już trochę trudniej.
Ja draze ten temat od dluzszego czasu i poza egr nie podejme sie niczego innego .Przypuszczam ze wiekszosc stwierdzi podobnie po pierwszym odpaleniu winolsa

Amortyzatory
Powrót