Chip tuning - Mapy

• Autor wątku Autor wątku Kayrol
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Czesc ten egr to jakims automatem robiłes?

Ręcznie, błędów na desce brak przy odpiętej wtyczce.
Edit: aczkolwiek za pierwszym razem błąd został i kolega coś poprawiał żeby się nie świecił, ale jak i czym to nie wiem.
Czy dało by się jeszcze coś poprawić w tej mapie jeśli chodzi o osiągi?

Ostatnia edycja:
Ma ktoś oryginalne mapy do Alfy 159 2.0 JTDm 170 KM?
Numer sprzętu: 0281015589
Wersja sprzętu: 00
Numer oprogr.: 1037501103
Wersja oprogr.: E142

Prośba o sprawdzenie wsadu czy to ori wsad?

Witam, mam prośbę o sprawdzenie wsadu czy to ori wsad. Alfa 156 1.9JTD 150km 2005r
Numer sprzętu :0281011984
NR oprogramowania:1037372327

Załączniki

sprawdzil by ktos poprawnosc mapy?

mapa do 2.4cf2 136cv ma byc niby ok 170cv/400nm turbo bedzie podbite mbc, chodzi mi o to by ktos profesjonalnym okiem rzucil czy nie ma jakichś "garbów" i czy jak sprawa wyglada z overload'em czy dobrze to tam wszystko jest porobione...

Załączniki

Ostatnia edycja:
Panowie, pytanie odnośnie chip-tuningu, czy taka mapa dla 1.9 JTD 120KM 8V powiedzmy na 150KM i ~340NM (popularna wartość na stronach firm zajmujących się tym biznesem) przy obecnej całej ekologii to rzecz realna i bezpieczna, nieprzynosząca ryzyka momentalnego zapchania DPF i innych ekologicznych problemów?

Ostatnia edycja:
Panowie, pytanie odnośnie chip-tuningu, czy taka mapa dla 1.9 JTD 120KM 8V powiedzmy na 150KM i ~340NM (popularna wartość na stronach firm zajmujących się tym biznesem) przy obecnej całej ekologii to rzecz realna i bezpieczna, nieprzynosząca ryzyka momentalnego zapchania DPF i innych ekologicznych problemów?
To wartości, które nie powinny sprawiać problemu. A czy DPF będzie się zapychał i czy będą jakieś inne problemy zależy od tego czego ty nie będziesz na wykresie widział, bo to coś będzie znajdowało się jako modyfikacja w sofcie. Jednym zdaniem - wynik wynikiem, a jakość jakością.

To wartości, które nie powinny sprawiać problemu. A czy DPF będzie się zapychał i czy będą jakieś inne problemy zależy od tego czego ty nie będziesz na wykresie widział, bo to coś będzie znajdowało się jako modyfikacja w sofcie. Jednym zdaniem - wynik wynikiem, a jakość jakością.

Czyli kwestia doświadczonego "pisarza" map... no to morze zapytam, kogo polecacie na Podlasiu, Białystok lub w Mazowieckim?? No i koszt takiej zabawy jaki jest, jeśli można zapytać??

Może nie tyle doświadczonego, co jeszcze mającego wiedzę.
Ja nie znam nikogo z tamtych stron. Na pewno dobrze oprogramowanie zrobi maly777 ale bez hamowni. On działa też w Warszawie.

Prośba o sprawdzenie mapy.

Witam Panowie i Panie jeśli mógłby ktoś sprawdzić ten wsad i się wypowiedzieć na jego temat będę wdzięczny. Mapa z usuniętym DPF auto już takie kupiłem i ciekaw jestem czy jest to zrobione zgodnie ze sztuką.

Załączniki

Czesc to plik prosto z auta czy cos robiles?(brak sum kontrolnych)

Plik robiony jakimś programem,dziwne ze ktos wyłączył dpf i zostawił egr

tak z tego co wiem egr był wymieniony na nowy, ja osobiście wywaliłem klapki z kolektora i zaślepiłem egr po wyczyszczeniu wszystkiego. Chciałbym też to wszystko komputerowo wywalić bo wywala błąd od egr. Czy jest np opcja że przez wywalenie dpf w taki sposób jak to zrobili auto może ciężko odpalać na zimnym? wtryski świece itp itd wszystko sprawdzane ok.

Ok dzięki za pomoc, a czy byłby ktoś z forum w stanie wyłączyć ten egr i klapy lub pomóc to zrobić ?

tak z tego co wiem egr był wymieniony na nowy, ja osobiście wywaliłem klapki z kolektora i zaślepiłem egr po wyczyszczeniu wszystkiego. Chciałbym też to wszystko komputerowo wywalić bo wywala błąd od egr. Czy jest np opcja że przez wywalenie dpf w taki sposób jak to zrobili auto może ciężko odpalać na zimnym? wtryski świece itp itd wszystko sprawdzane ok.
Masz wywalona większą część tablicy błędów. Dodatkowo poza tym co zrobił ten automat, masz usunięty błąd p061b, P0601, P2107 i P2111. Te dwa ostatnie oznaczają, że masz problemy z klapą gasząca i ktoś te problemy w prosty sposób rozwiązał [emoji6] Być może właśnie ta klapa jest problemem. A dokładnie P2111.

W tym sofcie należy przede wszystkim usunąć szkody jakie zrobił automat do używania DPF, a potem diagnozować problemy i je właściwie naprawiać. Dopiero wtedy brać się za wyłączanie EGR i klap.

Amortyzatory
Powrót