Chip tuning - Mapy

• Autor wątku Autor wątku Kayrol
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Da się postawić mppsv16 na win10 stwierdzone organoleptycznie po upaleniu dysku z win7

Potwierdzam, mpps v16 działa na win 10.

Co do tematu: czy ktoś posiada mapę do 159 1.9 JTDm 150HP na 170 - 180 HP i się nią podzieli?

Czytałem sporą część tego wątku - dużo pisania nie na temat, filozofii, oftoppu. Niestety wspomnianych map nie znalazłem.

I raczej nie znajdziesz .Trochę strach wgrywać te darmowe.Dogadaj się z kimś z forum kto ma otym pojęcie ,zapłać i ciesz się autem

Nawet nie napisałeś jaki hw i SW siedzi w EDC

Wysłane z mojego F3311 przy użyciu Tapatalka

Witam
Jeśli ktoś posiada to potrzebny oryginalny wsad lub chociaż mapa od 166 3.0 v6 cf3 manual.
Pozdrawiam

Ostatnia edycja:
Witam serdecznie.
Wiem ze to nie to forum ale jednak temat jest dość obszerny.
Mam aktualnie SC po swapie na 1.2 16V bravy na sterowniku Bosch M1.5.5. Kody później wrzuce po pracy.

Czy jest moze szansa na lepsze mapy? Na próbę?
Mam też sterownik z AR156 1.6 16V i myślałem żeby na niego wrzucić mape z 1.2 i zrobić immo off ale nie wiem czy to tak pójdzie.
Kupiłem MPPS v13 i ogarnąłem już. Nie rozbierałem jeszcze sterownika od AR. Zrobiłem mu odczyt i mam takie dane:
Fiat HW numer: 46755836
Bosch HW numer: 02 612 04 944
Więc czy jest szansa na mapę do bravy oraz czy da się wrzucić ją na sterownik od AR.
A map potrzebuje do:
HW: 0261204578
FW: 1037352670

Ostatnia edycja:
Witam,
Czy ma ktoś mozliwość wrzucić lub odsprzedać mapę do wgrania do fiata stilo 1.9 jtd 115 2003r? Nie chodzi mi o super przyrosty, tylko bezpieczne podkręcenie.

Wrzuć jeszcze hw i sw bo nikt Ci nie pomoże

podrzuci ktos jakas sprawdzona/pewna mape do 2.4jtd 136km cf2 - jesli ktos bylby laskaw lekki mod w okolicach ~160hp

Numer sprzętu: 0281010022
Numer oprogr.: 1037359786

lub moze chociaz ktos pomoze czy taka zmodowana mapa jak w zalaczniku jest ok? i nie wypali dziury w tloku? :D

Załączniki

Ostatnia edycja:
W takim razie ponawiam prośbę, czy ktoś będzie miał lekkiego moda do tego stilo 1.9 jtd 115?

stilo.jpg

Ostatnia edycja:
Witam, podepnę się do tematu mając nadzieję, że to właściwe miejsce.
Moja bella to GT 1.9 JTDm 150KM. Mam zaślepiony EGR fizycznie ale nie wycięty z mapy. Co skutkuje błędem P1238.
Lubię się uczyć przy okazji swoich furek wiec chce to sobie wyciąć sam z mapy.

Numer sprzętu: 0281011511
Wersja sprzętu: 00
Numer oprogr.: 1037372048
Wersja oprogr.: 6D44

Pytania:
1. Jaki jest poziom trudności takiego zabiegu.
2. Naiwnie spytam czy OBD od viakena zagada z ECU do wycięcia EGR ?
3. Doczytałem że można to zrobić za pomoca interfejsu MPPS v16. Jeżeli potrzebny to polecicie jakiś który zagada ?

Będę wdzięczny za wszelkie wskazówki.

Witam, podepnę się do tematu mając nadzieję, że to właściwe miejsce.
Moja bella to GT 1.9 JTDm 150KM. Mam zaślepiony EGR fizycznie ale nie wycięty z mapy. Co skutkuje błędem P1238.
Lubię się uczyć przy okazji swoich furek wiec chce to sobie wyciąć sam z mapy.

Numer sprzętu: 0281011511
Wersja sprzętu: 00
Numer oprogr.: 1037372048
Wersja oprogr.: 6D44

Pytania:
1. Jaki jest poziom trudności takiego zabiegu.
2. Naiwnie spytam czy OBD od viakena zagada z ECU do wycięcia EGR ?
3. Doczytałem że można to zrobić za pomoca interfejsu MPPS v16. Jeżeli potrzebny to polecicie jakiś który zagada ?

Będę wdzięczny za wszelkie wskazówki.
Mpps v16 zagada.
Zabieg nie jest trudny jak juz to robiles i ogarniasz winolsa.
Jesli nie ogarniasz to mozna sobie zrobic kuku :)

Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka

z reszta nie wazne...

//
widze tu co jeden to madrzejszy janusz przedsiebiorca, cofnac posty do pierwszych paru stron tak 2010/2011 to sie o malo nie posrali jak "gotowce" dostali w lapy, mapy pro1 jakie to dobre itd., pytania zadawali jak dzieci z podstawowki, a teraz po paru latach "spece" pelna geba - ale ka by kto pomogl JAK TO PRZECIE PINIADZ...

temat smietnik... przez 3 czy 4 lbow... jeszcze tak do setnej strony ludzie skorzy do pomocy itd. teraz zapomniał wół jak cielęciem był...

Ostatnia edycja:
Musi byc hw i sw takie samo

Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka

Możecie mi rozwiać wątpliwości czy 385 Nm przy 2500obr i 161 km (1.9JTDM) to nie jest trochę dziwna mapa ? Może hamownia trochę kulawa ?

Amortyzatory
Powrót