Chip tuning - Mapy

• Autor wątku Autor wątku Kayrol
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
wgraj sobie PRO1 i będziesz miał odpowiedz, w najgorszym przypadku nie odpalisz auta i wrócisz do fabrycznego softu :P

btw. kwp też zczytuje wszystkie dane przy łączeniu z ecu i kopjowaniu backup'a więc wnioskuje ze jeszcze nie zgrywałeś kopii swojego softu.

http://www.youtube.com/watch?v=Lo6WmQ0aPUM

powinno byc wszystko jasne

na pierwszej stronie masz 2 pierwsze posty, jest orginał, ~180-190km i 170km od kolegi nizej zrobiony u jakiegos tunera.

Ostatnia edycja:
No to zapinam jutro pro1.
zobaczymy co padnie pierwsze sprzęgło, przeguby a może turbo. Tak czy owak, jest adrenalina jest zabawa :D

nic nie padnie jak nie będziesz jeździł pałował silnika bez rozumu, chłopaki jeżdzą do tej pory i nic sie nie dzieje, tylko mój silnik eksplodował bo baba wrzuciła prwszy bieg zamiast 3ciego :D ale to nie ma związku z czipem na pro1 ten samochod to będzie rakieta ;]

czy posiada ktos interfejs galeto lub kwp 2000 z okolic lodzi, zgierza, ozorkowa? chce zgrac mapy od siebie i wgrac do innego auta, oczywiscie za udpostepnienie interfejsu odwdziecze sie ;)

po podłączeniu galletto do mojego auta otrzymałem takie numery: numer HW: 0281001936
wersja HW: 00
Numer SW: 1037354263
wersja SW: 0000

czy ma ktoś oryginalny wsad ?? i co mi to da chciałbym wiedzieć ?? na razie odpuszczam program bo zima idzie to i tak nie będzie gdzie spróbować cokolwiek :)

a jeśli miałaby mi się poprawić troszke dynamika bo może moj program jest coś nie tego tam :/

macie moze jakis wsad do 166 99r 2.4 jtd 136KM??? i na ile KM NM jak cos???:)

Witam wszystkich.. słuchajcie po przeczytaniu 20 stron zwątpiłem :) potrzebuje wirusika do mojej belli to są jej dane podeslijcie jakies:
nr sprz. 0281010022
numer opr 1037359786 te chyba dane wystarcza jesli nie to podam cos jeszcze:)

fajnie fajnie :D moje gratulacje :D
wiesz może, gdzie wyłączyć przepływomierz ??

moje dane: Fiat driwing number 55198809
Hardwer Number 0281 011 511
Hardware Version 00
Software Number 1037372048
Software Version 6D44

jest coś ciekawego do mojej belli???

witam Czy ktoś posiada sprawdzonego mocnego moda do 2.4 jtd nr sterownika 28110336??

a w 145 wie ktoś gdzie się znajduje egr ?? bo też chętnie wyłaczyłbym go zaślepiony juz jest:)

a ja się zastanawiałem nad modem do fiata marea 2,4 jtd ale przeraził mnie faktyczny przebieg 500 000 km. silnik jednak żyletka więc może coś się zrobi ciekawego

a ja dodam coś od siebie za co zapłaciłem 250 zł użytkownikowi SSTUNING Marek Ciekański (MCM tech) z naszego kochanego forum i do dziś brak odzewu możecie się wypowiedzieć coś na temat tych map które nie dają żadnego rezultatu
http://wyslijto.pl/plik/b4f216kcw9

Chcę was również uprzedzić przed tym panem i jego cudownym tuningiem który nie daje żadnych efektów.

Macie coś pod ar 1.9 jtd 105 KM hw 891 sw 733

Ostatnia edycja:
no bo tak na dobrą sprawę to w tym modzie to duration map, torque limiter, desired boost pressure, boost pressure limiter i limiter temperaturowy są nawet nietknięte,
delikatnie podniósł Drivers wish, smoke limitera w górnym zakresie (niecałe 2 procent więcej mg paliwa na wtrysk, więc też nie zaszalał :P) i 2 mapy które nie mam pojęcia za co odpowiadają (7BB30 i 7BB68)

ale w tej WinOLS-sw356733_MOD+EGROFF, egr-a domknął w mapie

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót