Wykresy z hamownii naszych alf

• Autor wątku Autor wątku b.pawelek
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
W aucie przydałaby się chyba najpierw porządną diagnostyka a potem czip.
no raczej
ogarnięty człowiek nie będzie robił w aucie z problemami bo potem się wysra i będzie na niego

z Raciborza daleko nie masz choćby do Marcina z cinsoft.pl
( diagnostyka na hamowni i potem dalsze kroki i decyzje )

Cześć. Może nie jest to wykres z alfy, ale tuner który alfy oczywiście też robi. Wiedzę w tym zakresie mam praktycznie zerową, ale auto wypluło 13 koni mniej, a wykres przypomina fale Dunaju. W aucie przydałaby się chyba najpierw porządną diagnostyka a potem czip. Czy to nie jest przypadkiem firma gdzie liczą się tylko i wyłącznie "sztuki"? Oddalibyście tam auto? Tuner chwali się takimi wykresami na fb.
Pokaż załącznik 252021

Nie wiem co to za gość ale abstrachujac już od brakujacych koni i czasu wykonania usługi dodam tylko, że ludzie przyzwyczajali się do wykresów z hamowni po ulepszeniach gdzie wykres jest wygładzany programowo, a w rzeczywistości silnik nigdy nie oddaje mocy i momentu tak gładko jak na większości wykresów.

Ostatnia edycja:
Wymieniłem kompletne sprzęgło i jest OK co się okazało była jakaś rzeźba, dwumas oryginał ledwo żył a sprzęgło już ktoś podmienił na używkę, dziwne bo roboty przy tym dość dużo ale docisk opisany był jako JTD 150km. Profilaktycznie zmieniony został program na 400NM.

wykres mojej 3.2 v6
ale niestety komp me3.1 jest bardzo ubogi i nie da się zbytnio na nim ugrać dużo rzeczy

Załączniki

• FB_IMG_1547797381870.jpg
    FB_IMG_1547797381870.jpg
    119.6 KB · Wyświetleń: 31
[MENTION=5279]kamien007[/MENTION] świetny wynik!
Jakie mody robiłeś? Widzę w opisie wałki i dolot, ale coś bliżej?
Jak stroiłeś ECU? Udało ci się znaleźć kogoś kto dłubie w samym ECU, czy masz piggyback?
Chętnie poznam szczegóły, może być na PW :)

[MENTION=5279]kamien007[/MENTION] świetny wynik!
Jakie mody robiłeś? Widzę w opisie wałki i dolot, ale coś bliżej?
Jak stroiłeś ECU? Udało ci się znaleźć kogoś kto dłubie w samym ECU, czy masz piggyback?
Chętnie poznam szczegóły, może być na PW :)

Stroił to mój znajomy, na ori sterowniku, wałki ode mnie. Poszukaj na FB pod hasłem PROCHIP Piotr Ozga -> https://www.facebook.com/www.prochip.piotr.ozga/

Szukałem porównania trybu "NORMAL" i "DYNAMIC" w silniku 1750 TBi (Giulietta QV), niestety nic nie znalazłem więc zdecydowałem się sam zrobić taki pomiar - będzie dla potomnych. Silnik i mapy bez modyfikacji (wersja 235KM).

2019-03-14 14-39-09 - HamowniaGiuliettaQV.jpg

Ile kosztuje orientacyjnie hamowanie?

Wszystko zależy gdzie i w ile osób. Od 60 do 200zl. Orientacyjnie ;)

Alfa 147. Soft robiony przeze mnie, a właścicielem samochodu jest kolega [MENTION=45924]156_sw[/MENTION]. Wyszło 261KM i 490Nm

Mechanika:
- Turbina GTB2260VK
- FMIC
- Wydech 2,75''
- obecnie zakładany Q2

Soft robiony zdalnie na podstawie logów wykonanych przez właściciela samochodu. Ostatecznie wykonany pomiar na hamowni. Pomiędzy moimi obliczeniami, a wynikiem pomiaru jest 10Nm różnicy, którą mamy zamiar nadrobić ;) Charakterystyka momentu obrotowego zgodnie z wolą właściciela.

147-19-b.png

P.S. Usunąłem logo firmy wykonującej pomiar.

Kreski równe jak po CorelDraw :) Zdrowy motor musi być.

Amortyzatory
Powrót