Wykresy z hamownii naszych alf

• Autor wątku Autor wątku b.pawelek
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Wykres Brery bardzo ładny,widać dużą równicęw stosunku do modów 2,4 200km.Kreski grube ,myslę jednak ,że po wycince DPF-u wyszło by lepiej.Pytanie dlaczego moc tak szybko leci w dół?Przy takiej pojemności i sporym turbo ,mozna pokusić się o przeciągniecie max mocy w granice 4200 i więcej obrotów.Jestem ciekaw konfrontacji z moją alfą ,która legitymuje się od dziś takową mocą:

Szału może jeszcze wielkiego nie ma,ale póki co,jest to jedne z mocniejszych 1,9 JTD na naszym podwórku.Chciałbym porównać swoją alfę z powyższą.W sumie szanse jakieś by były choćby przez wzgląd na wagę.

Ostatnia edycja:
Wykres Brery bardzo ładny,widać dużą równicęw stosunku do modów 2,4 200km.Kreski grube ,myslę jednak ,że po wycince DPF-u wyszło by lepiej.Pytanie dlaczego moc tak szybko leci w dół?Przy takiej pojemności i sporym turbo ,mozna pokusić się o przeciągniecie max mocy w granice 4200 i więcej obrotów.

Leci przez DPF i temp. spalin... Jak i jeśli go kiedyś wywalę, no i jeszcze będę miał do tego czasu to auto, to może będzie coś inaczej...

mnie tu chyba jeszcze nie było, więc zostawiam swój ślad i uciekam dalej :D

Załączniki

• dynosoft.jpg
    dynosoft.jpg
    54.2 KB · Wyświetleń: 417
Szewi, jeśli to była wypowiedź do mojego wykresu, to bardzo dziękuję. Auto daje radę, szczególnie po naprawie kolektora wydechowego :D
Pozdrawiam i zachęcam do modzenia 159, szkoda się męczyć w serii.

Mój wykres z dzisiejszego grupowego hamowania ;), dlaczego zabrakło tych 3 koni i 3 Nm :(
173.jpg

Czy moze ktos z was byl juz na hamowni i dodal troche konikow silnikowi 2.0 JTDm 170KM? Jesli tak to moze pochwalic sie co mozna z niego wycisnac? :)

Sprawdzalem strone Cinsoftu i nie znalazlem. Sa wykresy dla silnikow 2.4 i 1.9 ale 2.0 nie ma ...
Chyba, ze to ten sam silnik ...

71_74.jpg

Ostatnia edycja:
Moja AR 147 JTD 8V, soft robiony u Zaprzala w Tykocinie k. Białegostoku

wykres.jpg

Ostatnia edycja:
fajne miasteczko, niezły klimat, remont drogi sie juz skonczył?? pół miasta rozkopali a tam bruk zabytkowy...

Szczerze to słaby ten soft ci zrobil. Ja mialem z takiego silnika 157/342 robione u marcina.

Nie mam juz tej alfy bo sprzedalem w wakacje. Nie 16v. Mialem 8v 115km w serii.

Amortyzatory
Powrót