Przyjacielu,po pierwsze 195 tyś to jeszcze nie tragedia.Jesli motorownia jest w dobrym stanie to nie widzę przeszkód ,żebyś zrobił sobie program.Jeśli masz intercooler to spokojnie te +20KM możesz podciągnąc samym softem.Pytanie w jakiej kondycji masz koło dwumasowe docisk itarcze sprzęgłowa.Wymieniałes?? Bo niestety przy takim przebiegu,program może bardzo szybko przyspieszyć zuzycie się powyższych części.Wiem jak u siebie,wjechał nowy soft,kilkanaście startów i sprzęgło mówi papa,ale wjedzie nowe ,mocniejsze.
Co do spalania-przy podobnej technice jazdy z dobrym programem możesz spodziewać sie mniejszego spalania w granicach -0,5 litra na 100km.
Reasumując, zrobić program w twojej alfie jak najbardziej warto,pod warunkiem ,że wszystko masz sprawne technicznie,i że pojedziesz do ogarniętego tunera.No chyba ,ze masz w najbliższych planach przesiąść się na alfę z inną jednostką typu właśnie 1,9 16v czy 2,4, to wtedy faktycznie wstrzymaj się.
Wiem jedno,dać nowe zycie belli w postaci programu to piekna sprawa.
Pozdrawiam.
PS W roku 2011 moją alfę będzie czeka wiele zmian natury techniczno-podwyzszającej moc także może dzięki temu dasz sie namówić na lekki tuning

.