Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Ja mam takie małe pytanko a nie chce zakładac nowego tematu. Orientuje sie ktos ile mozna wycisnac samzm softem z nowego silnika 1.6 16v multi jet ktorz w serii ma 120km i ponoc nawet 320nm?
Jaki wpływ na dymienie JTDm ma wycięcie DPFa z jednoczesnym podniesieniem mocy?
Pozdrawiam.
- Rafał
Nie wiem gdzie szukać tego przyczyny
A może jest wszystko OK i Tobie się tylko wydaje? Ogarnij jakąś podobną belle ( po chipie i bez DPF ) i porównajEGR jest świeżo po zaślepieniu.
Pozdrawiam.
- Rafał
mocneCzysta fizyka: im powietrze chłodniejsze ,tym wiecej w nim tlenu i efektywniejszy proces cieplny w naszym silniczku.
Normalne jest to że auto z dołu zakopci jak mu wciśniesz do oporu
Nie zgodze sie, walczylem z kopceniem mojej belli prawie rok i nie moglem dojsc dla czego tak kopci ,wymienialem wszystko przeplywke, EGR robilem logi (sprawdzal mi je cinek__ ) i niby wszystko okej ,na hamowni wyszla prawie seria 139KM ,wiec wydawaloby sie ze jest okej ,a jednak kopcila nawet sporo...tez mowili mi ze to diesel i nie ma sie czym przejmowac ,az w koncu poznany niedawno mechanik(a raczej mechanicy bo to bracia) zabrali sie za ogledziny i znalezli nieszczelna chlodniczke spalin ,kupilem uzywke z robitej belli kecaj77'a po zamontowaniu zrobilem probe drogowa z noga w podlodze i niestety pekl waz od coolera do kolektora ,musial byc juz mocno zmeczony ,po wymianie nie ma zadnego dymu...jak juz ktos pisal tutaj na forum, era kopcacych diesli juz dawno minela...