Generator HHO

Wpadłem dzisiaj przypadkiem na ten temat.
Bardzo ciekawa sprawa.
Wiecie może coś więcej?

Mówisz że ciekawe. Zobacz od dawna już wielu polaków z tego korzysta po mimo bardzo skutecznych prób wprowadzania ich w błąd, że urządzenia tego typu nie działają. Jeśli wchodzisz w temat hho musisz być przygotowany że na trafisz pośród prawdziwych informacji również na fałszywe zaprzeczające nawet zjawisku elektrolizy wody. Poczytaj i nabierz wiedzy abyś mógł szybko rozpoznać gdzie prawda a gdzie fałsz.

http://alternatywnepaliwa.pl.tl/Moja-droga-do-HHO.htm

[video=youtube;nn-O7RXqoqw]http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=nn-O7RXqoqw[/video]

No to który założył? Przyznać się :P
Ciekawe tylko dlaczego ten TwinSpark chodzi jak diesel :P

Mówisz że ciekawe. Zobacz od dawna już wielu polaków z tego korzysta po mimo bardzo skutecznych prób wprowadzania ich w błąd, że urządzenia tego typu nie działają. Jeśli wchodzisz w temat hho musisz być przygotowany że na trafisz pośród prawdziwych informacji również na fałszywe zaprzeczające nawet zjawisku elektrolizy wody. Poczytaj i nabierz wiedzy abyś mógł szybko rozpoznać gdzie prawda a gdzie fałsz.

To powiedz mi, jakim cudem chcesz poczynić oszczędności generując wodór z wody, skoro na rozpad cząsteczki wodoru potrzeba energii takiej samej, jaką pozyskasz ze spalenia uzyskanego wodoru? W dodatku proces spalania wodoru nie jest w 100% efektywny - są straty energii, tak więc nie ma fizycznej możliwości wygenerowania wodoru z wody z ujemnym bilansem energetycznym. Przynajmniej w sytuacji, gdy masz gotową instalację w samochodzie - bo na magazynowanie wodoru w zbiorniku samochodowym, wytworzonego poza samochodem, to chyba jeszcze nasi rodzimi patenciarze nie są przygotowani ;)

Gdyby prawdą było to, co się ludziom wmawia - czyli dodatni bilans energetyczny - to powstanie perpetuum mobile byłoby kwestią paru dni... A tak to do dzisiaj nikomu takiego urządzenia nie udało się zbudować.

Ostatnia edycja:
Fascynuje mnie jak podstawowe braki w wiedzy z fizyki.
Elektroliza wody, a powiedz mi, ona się tak sama dzieje? czy potrzebujesz do niej jakiejś energii.
Prawdą jest to, że dodawanie wody do mieszanki powietrza/paliwa może mieć pozytywne skutki bo obniża temp. spalin, ale warto wiedzieć gdzie są granice...

To powiedz mi, jakim cudem chcesz poczynić oszczędności generując wodór z wody, skoro na rozpad cząsteczki wodoru potrzeba energii takiej samej, jaką pozyskasz ze spalenia uzyskanego wodoru? W dodatku proces spalania wodoru nie jest w 100% efektywny - są straty energii, tak więc nie ma fizycznej możliwości wygenerowania wodoru z wody z ujemnym bilansem energetycznym.

He he, no śmieszne to co piszesz - to jest chyba jakaś Twoja teoria spiskowa, która z żeczywistąscią nie ma nic wspólnego! W praktyce można generatorem HHO zaoszczędzić 30 % paliwa i nawet więcej przy odpowiedniej mapie dostosowanej do HHO. Sama wiedza o tym, iż alternator generuję o wiele więcej prądu w samochodzie niż potrzebne, powinna dać Tobie do myślenia. A o własciwosciach wody chyba nic się nie nauczyłeś, poza tym że woda jest mokra. Jeśli władasz angielskim to polecam poszukać na youtubie trochę na ten temat HHO.

Pozdrawiam

A co się dzieje z niewykorzystaną energią z alternatora podczas jazdy?

A co się dzieje z niewykorzystaną energią z alternatora podczas jazdy?

Może się trochę źle wyraziłęm. Miałem na myśli że alternator jest w stanie o wiele więcej prądu wygenerować, niż samochód był by w stanie zużyć. HHO to nie jest zwykły wodór z tlenem. HHO (browns gas) ma specyficzną strukturę molekularną i ma o wiele większą zawartość energetyczną od zwykłego paliwa (np. diesla). Kolejną zaletą jest że ten gaz eksploduję i imploduję.

Zawartość energetyczna:
HHO: ok. 154 MJ/kg
LPG: ok. 43 MJ/kg
Diesel: ok. 35 MJ/kg

Tutaj parę naukowców ośmieliło się opublikować badania, które przeprowadzili na ten temat:
https://pdfs.semanticscholar.org/72b6/0b4821934e254cb8cc412eeb38a4af44b934.pdf

Nie mam teraz za bardzo czasu aby temat bardziej rozwinąć......innym razem.

Ogniwa wodorowe to przyszłość motoryzacji i szkoda ,że ludzi idą w elektryki.

Trudno powiedzieć co jest przyszłością motoryzacji- obecnie wszystko sprowadza się do pieniędzy, już od ponad kilkudziesięciu lat są paliwa alternatywne, gotowe zastąpić benzynę i olej napędowy, są nawet urządzenia pozwalające dieslom mieścić się w surowych normach ekologicznych. Wszystko jest jednak droższe niż konwencjonalne paliwa i silniki dzisiaj stosowane.

Może się trochę źle wyraziłęm. Miałem na myśli że alternator jest w stanie o wiele więcej prądu wygenerować, niż samochód był by w stanie zużyć. HHO to nie jest zwykły wodór z tlenem. HHO (browns gas) ma specyficzną strukturę molekularną i ma o wiele większą zawartość energetyczną od zwykłego paliwa (np. diesla). Kolejną zaletą jest że ten gaz eksploduję i imploduję.

Zawartość energetyczna:
HHO: ok. 154 MJ/kg
LPG: ok. 43 MJ/kg
Diesel: ok. 35 MJ/kg

Tutaj parę naukowców ośmieliło się opublikować badania, które przeprowadzili na ten temat:
https://pdfs.semanticscholar.org/72b6/0b4821934e254cb8cc412eeb38a4af44b934.pdf

Nie mam teraz za bardzo czasu aby temat bardziej rozwinąć......innym razem.

Generator HHo wykorzystujemy do dopalania mieszanki metanowej przy biologicznych oczyszczalniach ścieków za pomocą kotła gazowego pulsacyjnego - Ciepło uzyskane ze spalania mieszanki jest wykorzystywane do ogrzewania domów. :) Do aut kiedys było testowane w USA i słabo to sie sprawdzało ...

Dlaczego HHO daje dobre efekty w starych samochodach a w nowych w ogóle nic nie daje?! W filmiku poniżej jest wytłumaczenie w czym tkwi problem. Przy spalaniu HHo w wydechu pojawia się o wiele więcej tlenu, czujnik podaję tę informacje do ECU, a ECU myśli że jest za mało paliwa i wtryskuję więcej, dlatego w nowoczesnych samochodach, bez dopasowania mapy, geneartor HHO nie daje efektów.

Amortyzatory
Powrót