Sadza z wydechu musi przysłaniać pół drogi za nami![]()
Pewnie coś z cyklu :
http://www.youtube.com/watch?v=C-_UU...eature=related
A na poważnie,to nie ma szans bez customu zrobić taki wynik,zresztą na tym samym forum,facet z GT pisze ,że to "cluch sachs" nie dało rady przy 450Nm.No chyba ,że chodzi o zupełnie innego sachsa.
Sam projekt znalazłem gdzie indziej ale dzięki za linku Rybaku.
Poniżej wrzucam link Holendra który idzie w jego ślady:
http://www.alfaforum.nl/forum/showth...TD-Performance
Jestem ciekaw tak samo jak Ty ile w tym prawdy a na ile to ściema.. myślę, że układ paliwowy może pozwolić na ok 230-240KM i nic więcej.. I dokładnie co z ciś. reil ? Co z EGT ? Powinno też być mega wysokie.
Holender z tego co rozumie chce włożyć mechanizm Q2, tylko czy to coś da jeśli skrzynia tak wysokiego momentu nie jest w stanie przenieść..
No i dmuchanie 2 barów przy 1800obr..
Odnośnie wydajności uładu wtryskowego,to mój tuner twierdzi ,że 240Km jest mozliwe ( oczywiście teoretycznie) ,ale to juz będzie max.Problem z utrzymaniem ciśnienia reil.
Omen- w linku gdzie znalazłeś ten projekt,są jakieś zdjęcia montażu turbo ?? Sam będe ten temat przerabiał i jeśli jest ktoś kto już tą drogę przetarł,to by było wielkim uproszczeniem się powzorować.Widziałem TDi na tym turbo ,ale to zupełnie inna bajka.
Dziwne ,że koleś nic nie pisze o metanolu,bo myślę że przy tych parametrach EGT napewno powyżej 1000 stopni i tak jak mówisz 2 bary przy 1800 obr jest nie realne.Ponoć to turbo ( wersja od 2,4 210km) naprawdę szybko wstaje,ale żeby aż tak ,to ja w to nie wierzę.
Q2 jak Q2,ale nasze skrzynie z momentem 500+ NM nie dadzą rady niestety ,choć chyba nikt tego nie przestestował.
Przyjdzie pora,to zweryfikuje się te wyniki.
jeszcze nic nie ma na temat montażu..
gość planuje zainstalować zmodyfikowane sprzęgło kevlarowe oraz wzmocnione koło dwumasowe.. wzmocnienie koła dwumasowego ma polegać na zmianie sprężyn na mocniejsze..
ciekawa sprawa z tą tarczą sprzęgła.. stockowo to jest sachs..
Odnosnie montażu chodziło mi o ten projekt 263KM.
W sprawie sprężyn dwumasy pytałem pana Radzikowskiego telefonicznie,ten tylko powiedział ,że szkoda kasy.Nie wiem ile w tym prawdy,ale Radzikowski myslę coś tam się zna w tym fachu.
Jak by nie było,to jednak JTD ma niezły potencjał,ale póki nie pokaze się wykres z jakiejś hamowni obciążeniowej typu maha,to można sobie gdybać.
Wymieniam e maile z tym holendrem.
W planie ma podnieś ciś. reil na 1.8bar! Aktualnie jest w momencie tuż przed montażem FMiC.
Stwierdził również iż mechanizm różnicowy jest słabym punktem a nie sama skrzynia dlatego wrzuca Q2.
Wynik nierealny na seryjnym układzie wtryskowym, dodatkowo przeniesienie wypadnie na asfalt przy takim niutonie.
Przy dużym czasie otwarcia wtrysków i wysokim railu będzie on niedopompowany. Testowałem wtryski ze 140tki i przy railu z seryjnego 1400 na 1650 i dużym czasie otwarcia nie dawały rady już przy 205ps przy 1,6b boostu.
www.cinsoft.pl; http://www.facebook.com/CINSOFT
CHIPTUNING, MECHANIKA, MODYFIKACJE
USUWANIE DPF, EGR, KLAP WIROWYCH
HAMOWNIA OBCIĄŻENIOWA 4x4 MAHA LPS 3000
...1800bar...niech on lepiej na ziemie wróci, po pierwsze nierealne, po drugie przy dłuższym czasie zaliczy czeka bo pompa zgubi ciśnienie![]()