Wsadzasz jednomas, wyważasz układ korbowo tłokowy i jest dobrze nic ci nie pęknie.
Wsadzasz jednomas, wyważasz układ korbowo tłokowy i jest dobrze nic ci nie pęknie.
aby wywazyc cały ulkad trzeba rozebrac silnik, prosciej samo kolo, przerabiałem to, trzeba tylko dopłacic za dorobienie adaptora do koła aby je na wywazarke zamontowac.
dzordz jakie koszty takiej imprezy ?
WWW.AUTKA.PL - kompleksowa obsługa samochodów
wiesz,
ten pomysł tak rzuciłem, nigdy nie spawałem dwumasu i traktował bym to tylko jako swego rodzaju pewne doswiadczenie,
przerabiałem koła w wiekszych silnikach wraz z próbami zastosowan dwumasów, przeróbkami i wywarzaniem.
Valeo produkuje wiele kitów zamiennych dla dwumasów, z czasemi dla jtd beda.
pzd.
Wizualnie praktycznie nie ma różnic, ale z jakiegoś tajemnego dla niektórych powodu to nie są te same elementy.
Ostatnio miałem przypadek dziwnie taniego sprzęgła z Allegro do 156 2.4 . Okazało się, ze ja mógłbym mieć takie sprzęgło jeszcze taniej. Gdzie tkwi klucz ?
To nie sprzęgło do 156 2.4, tylko do 147 1.9 115 PS. I tu wychodzą mądrości internetu, "bo przecież pasuje", ale do cholery nie po to chyba są 2 różne, żeby było śmiesznie. jakby od ZETORa pasowało to pewnie też by było fajnie.
Temat do przemyślenia dla niektórych.
PS. 166 2.4 też ma taką konstrukcję, a sprzęgło inne niż 156 i 147. Uważajcie co kupujecie. Na spalone sprzęgło gwarancja nie obowiązuje, to ewidentna wina użytkownika, nie sprzedawcy gamonia.
Pozdrawiam.![]()
www.pablogarage.pl - Serwis, części, holowanie
> PabloGarage Team < - kilka filmów na kanale - Z A P R A S Z A M Y
Przecież wyraźnie pisałem, że nic nie stoi na przeszkodzie aby z 16V wsadzić do 8V nawet z tego co pamiętam wg katalogu Valeo zestaw dla JTD 16V jest ten sam co dla 8V więc są to również mądrości producenta (dwumas numer 836016ten sam do 8V i 16V, zestaw numer 828063 również ten sam dla obu wersji) Po za tym temat jest o kole jednomasowym więc wytłumacz mi czym miało by się różnić koło jednomasowe od 115 od koła jednomasowego do 150?
Ostatnio edytowane przez Pływak ; 08-07-2011 o 10:40
Właśnie nigdzie, a o tym toczy się dyskusja i gdyby taki zestaw do JTD był to zapewne taki sam dla obu wersji 8V i 16V no ale nie ma i jak ktoś wspomniał raczej nie będzie ;]
Ostatnio edytowane przez Pływak ; 08-07-2011 o 19:48
To z innej beczki.
Taki zestaw właśnie jest do JTD 16v. Wiem to od kolegi, który taki ma w Swojej Alfie, ale niestety nie ma go na tym forum.
Postaram się dokładnie dowiedzieć gdzie można coś takiego ogarnąć, ponieważ teoretycznie nigdzie nie jest dostępny.