Demon w dieslu - 156 2.4Mjet 175

Hmm, to ten projekt znajomego co wspominałeś pół roku temu że się szykuje?
Mała zazdrość mnie bierze, nie ukrywam następne ~30 konia by się przydało :)

Piekny wynik.

Jakie sprzegło i dwumas? Doładowanie ? Turbo chybryda,czy już GTB? Choć patrząc na dół raczej gt2260.Co zrobiliście by nie wywalało checu ?

wiec o tym rozmawialismy przy sofcie w GT

ladnie poszlo ....

przepraszam bardzo a jak z trakcją ? xD
8cali 225 i dobra opona to już na pewno nie wystarczy.

Hmm, to ten projekt znajomego co wspominałeś pół roku temu że się szykuje?
Mała zazdrość mnie bierze, nie ukrywam następne ~30 konia by się przydało :)

Tak. Walczyć będziemy dalej ale to kolejny spory nakład $

- - - Updated - - -

Piekny wynik.

Jakie sprzegło i dwumas? Doładowanie ? Turbo chybryda,czy już GTB? Choć patrząc na dół raczej gt2260.Co zrobiliście by nie wywalało checu ?

Przecież napisane że jeszcze seryjne, obecnie już całkowicie ukatrupione (ślizga obecnie od 3ki jak wskaźnik pokaże powyżej 1,5bara). W przyszłym tygodniu zakładany będzie mocniejszy zestaw.
W aucie siedzi gtb2260, dół jak w serii a zrobić można i mocniejszy - niutona z dołu jest wystarczająco dużo pracować będziemy nad górą.
Temat checku - wyjaśnij proszę

- - - Updated - - -

przepraszam bardzo a jak z trakcją ? xD
8cali 225 i dobra opona to już na pewno nie wystarczy.

Mieliło na 3 na suchym przy dobrym przepięciu, na zimówce 205 i na 4ce. Obecnie nie ma sprzęgła :)

Walka z trakcją zacznie się gdy całą moc uda się przenieść na asfalt, na razie powiem że jeździ dużo lepiej niż GTA.

odpowiednio dobrze idzie, u mnie nieco wiecej jest i przyjemnie czuc nm :)

odpowiednio dobrze idzie, u mnie nieco wiecej jest i przyjemnie czuc nm :)

Narazie ciężko stwierdzić ile dokładnie jest NM, sprzęgło tyle przenosi w ciągłym uślizgu.

- - - Updated - - -

możesz rozwinąć myśl?
Pozdrawiam.
- Rafał

Dość dużo jeździłem GTA, i mogę śmiało powiedzieć że gdyby nie zakres skrzyni, na pewno GTA do 240KM/h będzie miało spory problem.

Ostatnia edycja:
Kolejny etap alfy Leszka
964356_376885825754698_472920545_o.jpg

Obecnie na pokładzie mocne przeniesienie napędu i układ wtryskowy po upgradzie :-) To jest max co możemy wyciągnąć bez ruszania samego silnika.
Następne krechy po wakacjach.

Niech ktoś napisze ile wyszło, bo przez TT przeglądam i mało wyraźne w nim foto.
Widzę ok 270/550?

Wielcem ciekaw jak sie jeździ takim autem. Będziesz na zlocie? Może byłaby szansa na przewozke?

Na silniku 265 i 554

Wielcem ciekaw jak sie jeździ takim autem. Będziesz na zlocie? Może byłaby szansa na przewozke?

Ze zlotem może być ciężko, ale postaram się :) Co do jazdy to teraz robi wrażenie na każdym biegu dokręca się bez problemu.

Dokładnie jest 280KM 554NM

no na pewno robi wrażenie taka moc i moment, a czy w skład mocniejszego przeniesienia napędu weszły też inne półosie??

rozumiem,że projekt nie zakończony i jest apetyt na 300KM...??

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót