• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Śmierdzi gazem z klimatyzacji

• Autor wątku Autor wątku QBUS
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Q

QBUS

Guest
No właśnie - jak w temacie. Przy włączonym obiegu otwartym na postoju (np w korkach) śmierdzi takim dziwnym gazem z klimatyzacji. Czynnika raczej nie ubywa, bo efekt zauważyłem już w maju, a od tamtej pory jak chłodziło tak chłodzi...

W czym szukać przyczyny?

Ogrzybić przewody nadmuchu

75andrew155 napisał:
Ogrzybić przewody nadmuchu

No właśnie tak myślę, ale dwie rzeczy nie dają mi spokoju:
1) smrodek jest nieorganiczny (bardziej jak gaz z zapalniczki)
2) przy obiegu zamkniętym nie śmierdzi...

Może trzeba pojechac do warsztatu i sprawdzic szczelnosć instalacji klimy bo to chyba nie LPG ;|/

75andrew155 napisał:
Może trzeba pojechac do warsztatu i sprawdzic szczelnosć instalacji klimy bo to chyba nie LPG ;|/

LPG nie mam :mrgreen: . No właśnie nie wiem - czynnika nie ubywa (od maja odkąd śmierdzi od czasu do czasu ciągle chłodzi tak samo), a i dzisiaj rano smrodku nie czułem... Może to jednak grzybek :uszy: .

Dobra to ja jeszcze pociągnę temat klimatyzacji.

Jak u Was z mocą wiania? U mnie leci zimne powietrze, ale albo go mało (na pozycji 18 pokrętła temperatury), albo nie takie chłodne (gdy dam na LOW i wieje na maksa). Tzn. chłodzić kabinę chłodzi, ale przy tych upałach co mamy dzisiaj nie da rady zrobić tak, żeby mi było zimno w środku - jak jest tak koło 28-30 na polu to wszystko cacy zimno aż ręce boą ;). Ponieważ nie mam odnośnika może posiadacze 145/146tek z klimą się wypowiedzą jak to jest u nich - może po prosty przy temperaturach powyżej 35 na zewnątrz nie da się tak wychłodzić wnętrza jakbym chciał, a może jednak mam za mało czynnika...

75andrew155 napisał:
a może jednak mam za mało czynnika...
ha ha ha pierwsze co to jednak trzeba sprawdzić szczelność

To nie czynnik - po testach porównawczych z innymi samochodami dochodzę do wniosku, że tak ma być - klima działa wręcz wzorcowo, a to że nie jest wstanie wychodzić samochodu, który stał przez 8 godzin na pełnym słońcu w ostatnich upałach poniżej 20 stopni w 20 minut to nic niezwykłego :mrgreen: .

QBUS napisał:
to że nie jest wstanie wychodzić samochodu, który stał przez 8 godzin na pełnym słońcu w ostatnich upałach poniżej 20 stopni w 20 minut to nic niezwykłego .
Nowe spostrzeżenia pytającego trzeba było pisać o tym odpoczątku że w aucie było jak w piekarniku . Ja gdy auto stoi na słońcu pierwsze kilometry przebywam z otwartymi oknami a gdy auto sie lekko schłodzi od otwartych okien dopiero załanczam klimę

Amortyzatory
Powrót