Jak usunąć ten komunikat!!!!

bartas169

Nowy
Auto
166 2.0T.S. 16V 155KM; Pontiac Sunfire 2.2 kat 1996r
Jak usunąć ten komunikat(zdjęcie niżej)?? Przy każdym włączeniu radia pokazuje mi się to cholerstwo...Da się coś z tym zrobić??

Radzę odłączyć akumulator na 10 min. - zresetowanie ustawień.
Gdy to nic nie da, wyjąć płytę z czytnika navi lub w ostateczności odłączyć całą navigację (przez odpięcie złącza z tyłu) ustawić czas wg RDS lub ręcznie.

wszystko jest ok nic nie odpinaj ten komunikat zawsze sie pojawia jak wlaczasz stacyjke .mowi ze uzywianie navi robisz na wlasna odpowiedzialnosc i zeby skupiac sie na jezdzie :))))

mi domyślnie odpala się na ekranie radia a nie navi dziwa sprawa

Lacky* wim chlopie co to za komunikat:) tylko widzialem u innych ze wlacza sie ics w trybie MAIN po wlaczeniu stacyjki...musze poszukac jakiegos powodu moze to przez to ze mam plytke w navi...poszukam i dam wam znac:) dzieki:)

U mnie jest na "main" przy odpalaniu, a też mam płytkę w urządzeniu. Może masz uaktywnione jakieś trasy lub coś podobnego. Najprościej zrób reset. Powinno pomóc.

chodzi o to ze reset byl i to dluzej niz 10 min...robilem kapitalke silnika i bylo odlaczone pare dni...a wczeniej mialem ten sam komunikat, przed kapitalka...wiec sie zastanawiam nad tym coraz bardziej...

U mnie nie ma płyty i też się pokazuje. Wg instrukcji ma się pokazywać dalej. Kto nie ma ten szczęśliwy, albo ktoś dezaktywował wgryzając się w oprogramowanie ICS.

U mnie siedzi płyta z 2008 roku. Może soft został zaktualizowany, a w nowym nie ma tego komunikatu...

nie mam pojecia co z tym zrobic...moze trzeba wlozyc po kolei wszystkie plytki i aktualizowac ics czy navi nie jestem pewien...co wy na to myslicie ze pomoze??

JAk dojdziesz jak to zrobić żeby po odpaleniu pojawiał się MAIN to daj znać :) u mnie po odpaleniu belli pojawia sie ekran do podania pinu do telefonu.

Zostało mi sprawdzić 1 możliwość ale nie mam czasu na to...odłączenie navi od przewodów...jak by ktorys z was panowie miał to samo i sprawdził czy to zadziała był bym happy:D

Podobno tak :) Ale też leniwy jestem i nie idzie mi to sprawdzanie zbyt szybko ;)

hehe jak znajdę chwilkę to dam wam znać co z tego wyszło:)

Kiedyś odłączałem navi żeby ustawić godzinę ręcznie i ekran się nie pojawił,

A czy po podłączeniu navi na nowo wyświetlał się komunikat? czy zdechł na dobre:D

Ja nie mam takiego komunikatu. Navi mam nie podłaczone, bo i po co jak nie ma do tego mapy na Polske

Kolego Endrjus, aby ICS nie wołał PIN do telefonu trzeba wejść w ustawienia i PIN, tam ustawić żeby pamiętał ostatnio wpisany. Wtedy telefon automatycznie się loguje do sieci.

A czy po podłączeniu navi na nowo wyświetlał się komunikat? czy zdechł na dobre

Kolego u mnie po odpieciu czytnika od navi komunikat sie nie pojawia. Generalnie komunikat informuje o używaniu navi, jezdzie z nia itp ale rzeczywiście był denerwujący. Ja odpialem bo i tak polskiej mapy nie ma a mi coś czytnik wariował (potrafila sie płytka kręcic nawet jak kluczyka nie bylo i to przez pare ladnych godzin:). W sumie 10 minut roboty, jedna wtyczka. Pozdro

Klikasz OK, i potem jak Ci się pokaże to Menu, to odznaczasz Navigation On czy coś takiego. I problem znika :P. Po prostu masz zaaktywowaną navi.

Amortyzatory
Powrót