• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

sprawdzony mechanik w okolicach leszna wlkp

gregmank

Nowy
Auto
alfa romeo 159 1,9 jtdm 2007 q-tronic
jak w temacie szukam sprawdzonego przez was mechanika w lesznie badz okolicach. musze porobic pare rzeczy takich jak rozrzad, poduszka pod skrzynia, olej filtry no i moze usunac klapki w komplecie z egr. gdyby chodzilo mi tylko o olej to nie byloby problemu ale chce tez troche wiecej pogrzebac a do tego chyba trzeba sprawdzonego warsztatu. prosze o wskazanie z waszego doswiadczenia kogos kto ma pojecia o alfach w mojej okolicy zebym sie nie musial denerwowac i ponosic niepotrzebnych kosztow

Ponawiam
Również szukam ogarniętego mechanika, który potrafi zaślepić Egra, podłączyc pod kompa, itp

szefuni0 odpisalem ci ale nie wiem czy doszlo wiec pisze tu jeszcze raz. koles u ktorego ja robilem auto na szybownikow nie robi egr i dpf

ja przed wczoraj oddalem moja niunie do Praisa w Zaborowie, zostal mi polecony tutaj na forum w jakims temacie :) podobno kolo robi dobrze ale tez dobrze bierze ;) no coz, zobaczymy co bedzie po odbiorze samochodu!

samochod oddalem 12 stycznia.. dzisiaj mamy 23 :)
mam mieszane uczucia co do tego kolesia, na wstepie umawialem sie z nim ze jak samochod wjedzie na kanal to od razu skontaktuje sie ze mna i powie co i jak trzeba zrobic. nie chcialem byc nachalny i wczoraj po 11dniach ciszy postanowilem zadzwonic do kolesia w celu zaczerpniecia informacji na temat mojego oczka w glowie. odebrala telefon kobieta Praisa i powiedziala ze nie ma go chwilowo w warsztacie i ze mam zostawic telefon i ona przekaze ze dzwonilem. oczywiscie nikt nie zadzwonil wczoraj wiec dzisiaj przeszedlem sie tam osobiscie. nahukałem ze chce moj samochod z powrotem(bo jak sie okazalo to nic w nim nie zrobili poza wymienionym filtrem paliwa ktory apropo byl wymieniany 1,5miesiaca temu)a koles tlumaczyl sie ze ma poslizg i ma terminy spaprane(nie mogl koles wymyslic wymowki, nonstop mowil cos innego a ja poprostu wiem ze ten samochod sobie stal bo nikt sie o niego nie upominal to automatycznie dostal niski priorytet w kolejce do naprawy)- oczywiscie rozumiem wszystko, kazdy jest czlowiekiem tylko ze mieli mnie kompletnie w dupie, na cale szczescie jak chcialem odjechac z pod warsztatu to mojej belli sie odwidzialo(mam do wymiany pompe cisnienia paliwa chyba) i tak jak chodzila do momentu przyjechania do zaborowa tak z tego zaborowa nie chciala wyjechac. zostawilem samochod z wielkim bolem ale tez nerwem, od poniedzialku bombarduje kolesia telefonami bo to jak mnie potraktowali troche mnie wkurzylo, takze zobaczymy co wyjdzie pozniej.

Takich dziadów trzeba tępić na maksa. Jest chyba watek o niepolecanych warsztatach - dorzuć go tam.

to jakas masakra jest z tym czasem. jak koles nie potrafi sie wyrobic to niech umawia sie na termin kiedy mu pasuje. ten z szybownikow u ktorego ja robilem powiedzial ze mam przyjechac za dwa tyg bo caly czas ma zawalony warsztat. tak tez pojechalem i jedynym samochodem ktory wtedy byl na warsztacie byl moj. i tak to powinno wygladac. miejmy nadzieje ze chociaz dobrze ci tu furke ogarna bo jak nie to juz wogole bedzie kanal.

odebrałem samochód wczoraj. po piatkowym ataku na baze mechanika co chwile mialem telefony ze robione jest to i to, ze jest tamto itp. wszystko co chcialem to zrobili, tylko szkoda ze po tym jak to upomnialem sie o racje swojego bytu. jakby ktos tam chcial zostawic auto to tylko w wypadku kiedy bedzie do goscia codziennie dzwonil.
moja ocena to 2/6 jezeli ktos mysli ze przesadzilem z ta ocena to niech sobie poczyta moj post pisany wczesniej, wyzej.

Ale na koniec końców zrobił co miał zrobić? Rozumiem Cię bo ostatnio miałem podobna sytuacje (nie o mechanika chodziło ale o załatwienie czegoś) w dzisiejszych czasach jeśli nie masz znajomosci to wszędzie Cię oleją. Wytrwałości życzę.

Owszem, zrobił. Nie mówiąc o tym że zanim zlokalizował usterke to wymienił mi filtr paliwa, który wymieniałem na początku grudnia i skasował sobie za to. Wiem że wymieniać je trzeba dosyć często ale chyba co nie całe 2 miesiące to lekka przesada bo nie tankuje u jakiegoś Mariana na wsi na samozwańczej stacji pod PGRami. Ale no zostawie już to bez komentarza.

Szczerze powiem, że ja zostawiłem tam swoje auto dwa razy, ojciec swoje i żadnych problemów nie było - faktycznie mieli poslizgi jeśli chodzi o Ciebie :)
Ze mną normalnie się kontaktował - uwierz 0 problemów :)
Teraz byłem zdiagnozować wyciek to kilkukrotnie się upomniałem i w ciągu mojej 8 godzinnej zmiany wszystko sprawdził :)

U niego bardzo dużo osób robi auta bo robi je na prawdę dobrze - dlatego takie zaintersowanie .
Ale jak to mówią są i zwolennicy i przeciwnicy.
Jak sam zauważyłeś Przemo chodzi cały czas z słuchawką na uchu i gada przez tel z klientami :)

Amortyzatory
Powrót