Prostowanie i lakierowanie felg Poznań

• Autor wątku Autor wątku KHOT
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia

KHOT

Nowy
Auto
Panzergrau
Cześć, muszę wyprostować i pomalować proszkowo komplet letnich felg, w związku z czym potrzebuję namiar na dobry i niedrogi warsztat tym się zajmujący w Poznaniu lub najbliższej okolicy. Wszelkie opinie, namiary mile widziane, również te kogo unikać. ;)

Zadzwoń do Taurus'a na Obornickiej. Ja tam prostowalem dwie felgi 17" i jest ok. Za malowanie 18 krzyknęli 800 zł jak dobrze pamiętam.
Póki co nie malowałem u nich, pytałem tylko o cenę;-)

Gdyby ktoś w przyszłości szukał. Znajomy polecił mi gości na ul. Morasko 36, to jest zakład który kiedyś był na Podolanach i przeniósł się na morasko: http://www.felgipoznan.pl/. Ogarnęli prostowanie, a potem malowanie systemem, jak na razie jestem super zadowolony. Fotek nie wrzucam, bo i tak zginą za pół roku, a kto będzie chciał to zobaczy koła na żywo na spocie dzisiaj albo w przyszłości. :P

Na wiosnę będę odświeżał swoje, można wiedzieć jaki rozmiar i ile wzięli za malowanie?

Cennik masz na stronie. Malowanie ma prostą cenę, a przy prostowaniu/uzupełnianiu ubytków wszystko zależy od stanu felg. U mnie 17 cali z prostowaniem i malowaniem w systemie wyszło 960 pesos.

Zawsze można podjechać z kołami to wycenią. Można też sobie pochodzić po hali i obejrzeć zrobione już felgi, to bardzo pomaga w wyborze koloru - u mnie w planach miał być zwykły srebrny/chrom piecowy a jak zobaczyłem jedne gotowe felgi z MB to stwierdziłem że "majo być takie i nie ma uja!" :haha:

Ostatnia edycja:
Dzięki, zawsze można się dogadać, co do koloru to też się jeszcze waham :) Obczaję dzisiaj twoje na spocie :P

Cennik masz na stronie. Malowanie ma prostą cenę, a przy prostowaniu/uzupełnianiu ubytków wszystko zależy od stanu felg. U mnie 17 cali z prostowaniem i malowaniem w systemie wyszło 960 pesos.

:haha:

dosyć sporo Ci wyszło...

Moje 19 TI malowałem w Puszczykowie : http://www.doktor-felga.com/

polecam,

Również słyszałem negatywne opinie dotyczące akurat polerki felg :/

Ja kiedyś oddałem felge alu do pospawania na Junikowskiej, profi robota :)

http://www.felgi-naprawa.pl

Akurat u nich też prosowałem felgi.... mogło być, ale Doktor robi taniej i nie gorzej.

W sumie malowałem w Puszczykowie 3 komplety felg 17" TI, 18" focus ST i 19" Ti.
Wszystko było tip top...może chłopaki trzeba zaznaczyć, że ma być zrobione porządnie a nie udawać biedę i żeby taniej było :D

na razie Wy słyszeliście od kogoś a ja robiłem kilka kompletów kół ( rajdowe felgi też nam prostuje).

Ostatnia edycja:
hehe, słowo kontra słowu :)

Nie mówiąc gady że jak pytałem w grudniu to się żaden nawet nie zająknął. ;) Teraz, jak już mam zrobione, to mnie możecie w rzyć całować. :haha:

Na jaki kolor pomalowałeś "podkowy" i jakie opony zakładasz?

Odebrałem dzisiaj z renowacji podkowy. Za demontaż opon, renowację z malowaniem proszkowym, złożenie felg z oponami montaż na samochód zapłaciłem 700zł. Polecam :)

Na jaki kolor pomalowałeś "podkowy" i jakie opony zakładasz?

Kolor jest widoczny w linku na fb. Wybrałem jasny, srebrny :) Felgi kupiłem już z oponami 235/40 z 2014r., więc na razie nie zmieniam, zobaczę jak się sprawują :)

Amortyzatory
Powrót