Zaufany warsztat w Poznaniu

artur_ka

Nowy
Auto
Alfa GT CZARNA :-)
Drodzy forumowicze, proszę o inforamcję na temat zaufanego warsztatu w Poznaniu. Chodzi o sprawdzenie Alfy GT przed kupnem.

Sprawdzał ktoś auto w salonie AR w Ostrowcu Wielkopolskim ?

Pozdrawiam

Ja obecnie, w tym właśnie momencie korzystam z usług Pana Kotowicza:D ..z tego co się naczytałem to nie ma w Poznaniu większych fachowców od Alf niż oni. Więc samochód przed zakupem pewnie też obejrzą, podłączą pod komputer. Tylko radze się umawiać z wyprzedzeniem bo ja na wizytę w serwisie czekałem około tygodnia:P taką mają renomę dobrą i taki ruch!! Choć z drugiej strony szybki przegląd na pewno można z miejsca zrobić.

Henryk i Bernard Kotowicz
Mechanika i Elektromechanika pojazdowa
Poznań - Starołęka ul. Św. Antoniego 65
tel (061)879 33 49

Możesz też podjechać do ASO. Mi podłączyli pod komputer i takie ogólne oględziny /które w jednym przypadku wykazały, że auto było poważnie robione/ zapłaciłem 200zł. Tylko że to nie było ASO w Poznaniu ale zakładam że chyba cenniki maja wszędzie takie same, choć z nimi nigdy nie wiadomo :P

Ostatnia edycja:
Ja tez polecam tego pana.Byłem tam na takim przeglądzie tylko ze juz po kupnie:)
Dowiedziałem się co wymienić a co dobre.Naprawdę konkretny pan.

Zgadzam się z przedmówcami. Też jeżdzę do Pana Kotowicza i mogę go śmiało polecić, aczkolwiek ja kupowałem auto w Gnieźnie i przed zakupem sprawdziłem Alficzke kompleksowo w tamtejszej filii Pol-Caru i muszę powiedzieć że jestem zadowolony. Obejrzeli mi tam na kanale podwozie, sprawdzili miernikiem lakier, zajrzeli pod maskę i popodłączali do komputera na którym wykazali wszystkie dotychczasowe błędy, sprawdzili czy były używane napinacze pasów kiedykolwiek, odpalone poduszki i czy przebieg jest mniej więcej autentyczny. Komputer wykazał im nawet że nikt nie grzebał nigdy przy stacyjce i jest oryginalna ;) Podejrzewam że podobnie może być w Pol-Carze w Poznaniu. Także wg mnie albo Kotowicz albo Pol-Car.

Dzieki za odpowiedzi Panowie.

Sprawa wyglada następująco, jest Alfa Gt do kupienia i najbliżej jest do Poznania żeby sprawdzić auto. Ja osobiście do Poznania mam świat drogi (pracuje w Brnie), czy któryś z was miałby czas żeby sprawdzić tą GT za mnie. Właściciel przyjechałby do Poznania autem w celu sprawdzenia auta w podanym przez was zakładzie.
Chodzi oto żeby przyjrzeć się Alfie, poprosić Panów mchaników o sprawdzenie grubości lakieru - tak jakbyście kupowali auto dla siebie :-)

oczywiście zwróce wszystkie koszty dojazdu na miejsce

moje gg 3579117
Artur

Też byłem na Starołęce i uważam że są dobrzy.Terminy oczekiwania ok.tygodnia ale warto.Polecam.:)

Jak bylby potrzebny warsztat blacharski to polecam .....ten w ktorym ja pracuje kabinka bezpylowa rama autka zastepcze ,,, oby nie za czesto

waldi@ a ile bierzecie za lakierowanie jednego elementu? konkretnie przymierzam się do zakupu lotki od Alfy 147GTA, gdzieś tak w przeciągu miesiąca będę chciał to załatwić ale jeszcze się nie rozglądałem za lakiernikiem

Trzeba powiedziec ze ceny niesa male ale efekt super co do ceny to musze zobaczyc ten element

Dzieki za odpowiedzi Panowie.

Sprawa wyglada następująco, jest Alfa Gt do kupienia i najbliżej jest do Poznania żeby sprawdzić auto. Ja osobiście do Poznania mam świat drogi (pracuje w Brnie), czy któryś z was miałby czas żeby sprawdzić tą GT za mnie. Właściciel przyjechałby do Poznania autem w celu sprawdzenia auta w podanym przez was zakładzie.
Chodzi oto żeby przyjrzeć się Alfie, poprosić Panów mchaników o sprawdzenie grubości lakieru - tak jakbyście kupowali auto dla siebie :-)

oczywiście zwróce wszystkie koszty dojazdu na miejsce

moje gg 3579117
Artur

jeśli to nadal aktualne to chętnie pomogę :) daj znać na priv najlepiej bo na gg mnie ostatnio nie ma za często ;)

sam jeżdżę GT i pracuje w salonie (wprawdzie nie AR) ale jak będzie coś warta to przytargam ją i już moi ludzie przejżą z każdej możliwej strony ;)

Ja osobiście u Pana Kotowicza się serwisuję. Fakt troche się czeka, ale solidny warsztat...

Duzo dobrego słyszałem o Nagórskich, ale sam nie sprawdzałem.

Pozdrówki

POLECAM w 100000% Zakład na Starołęce:

tel (061)879 33 49

Szybko, solidnie, fachowo i bezproblemowo, nie mówiąc o tym, że brakowało jednej opaski, to pan mechanik sam od siebie ją założył, poza tym po wymianie oleju założył karteczke z aktualnym przebiegiem, datą wymiany, następną datą wymiany.... Drobiazg a jednak dla mnie bardzo ważne, po tym poznaje mechaników, którym zależy na kliencie i to co robią to robią solidnie. Zazwyczaj żaden mechanik nie wieszał kartek. Tylko terminy doś długie, ale uważam, że warto poczekać na swoją kolej.

POLECAM w 100000% Zakład na Starołęce:

tel (061)879 33 49

Szybko, solidnie, fachowo i bezproblemowo, nie mówiąc o tym, że brakowało jednej opaski, to pan mechanik sam od siebie ją założył, poza tym po wymianie oleju założył karteczke z aktualnym przebiegiem, datą wymiany, następną datą wymiany.... Drobiazg a jednak dla mnie bardzo ważne, po tym poznaje mechaników, którym zależy na kliencie i to co robią to robią solidnie. Zazwyczaj żaden mechanik nie wieszał kartek. Tylko terminy doś długie, ale uważam, że warto poczekać na swoją kolej.

Podpisuje sie pod tym. Tylko tam oddaje swoje Alfinki i zawsze fachowo i bez niespodzianek.

Pzdr

Ja do Kotowicza jestem na poniedziałek umówiony ;) 2 tygodnie oczekiwania ale mam nadzieję że będę zadowolony - relacje oczywiście zdam jak tylko odbiorę autko ;)

Ja do Kotowicza jestem na poniedziałek umówiony ;)

hehehheheheh.. a ja na wtorek:D ..mam zawieść autko w poniedziałek a we wtorek do odbioru, wymieniam rozrząd. a to ze są duże kolejki to chyba dobrze o nich świadczy, nie?
to juz moja druga wizyta i mam nadzieje ze ostatnia w tym roku;)

Nooo i tu widać że Alfy ciągle się pusją, Alfiści w drzwiach sie miają hehehehe...

A tak na powaznie to fakt długo sie tam czeka ale ja wole zeby majster spokojnie sobie grzebał niz ma na chybcika cos spieprzyć...

Pzdr

JA zwawsze czekałem max kilka dni do Kotowicza więc nie wiem co Wy tam naprawiacie że 2 tyg. oczekiwania Wam dal. Chyba sprowadzacie jakieś części bajeranckie z zagranicy ;)

Tu chodzi o długi termin oczekiwania na wolne miejsce a nie że oddajesz mu auto i czekasz na odbiór tygodniami. Po prostu takie są u nich kolejki bo taką widać mają renomę i tyle roboty. I dla tego myślę że to dobry znak.. to tak samo jak z terminami u lekarzy.. do dobrego trzeba swoje odczekać:P

A samo auto jest zazwyczaj do odbioru już następnego dnia.. więc tym bardziej szacunek zważywszy że autami zajmuje się tam tak na prawdę tylko jedna osoba

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót