Serwis klimatyzacji Poznań/okolice.

Auto
Grigio Vesuvio 159 SW 1.9 JTDm 8V 2007 r.
Czy ktoś z Szanownych mógłby polecić dobry serwis klimatyzacji samochodowej/osobe która zdiagnozuje przyczynę problemu, powie co należy wymienic i to zrobi ? Wszyscy "fachowcy" do których trafiam to albo zwykli nabijacze którzy kupili maszynke i twierdzą że posiadają serwis klimatyzacji albo wymieniacze którzy od razu chcą wymieniac pół instalacji bez żadnej diagnostyki.

Wysłane z mojego HTC 10 przy użyciu Tapatalka

Feelcom, Pan Arkadiusz Filipiak, Oborniki, ul. Topolowa chyba nr 18

Ciśnienie rośnie do 14 bar i się wyłącza. Nawet nie załączą się wiatraki. Działa po włączeniu dosłownie kilka sekund. Klima świeżo nabita.

proponuje podpiąć auto pod komputer i bedziesz miał podgląd z przetwornika ciśnienia, jeśli będzie odczytywane inne ciśnienie to znaczy że masz problem z przetwornikiem ciśnienia, jeśli ciśnienie będzie identyczne to należy zrobić test biegów wentylatora. jesli ci się chce to możesz do mniej podjechać w poniedziałek popołudniu ale do Gniezna to mogę rzucić okiem.

Ciśnienie w mes pokazuje dobrze, dokładnie takie samo jak na zegarach. Mam obydwa biegi wentylatora. Z tego co pamietam wiatrak powinien sie załaczyć przy 18 bar, do takiego cisnienia w ukladzie nawet nie dochodzi. Gdyby byla to kwestia wentylatorow, podczas jazdy klima powinna ruszyc (ped powietrza), mi sie wyłacza i juz nie rusza.

Ostatnia edycja:
Nie pamiętam, ale powyżej 2, chyba 4 i nie spada.

to musi być coś nie tak bo według ciśnień jest okej. czy jak sprawdzałeś przez kompa to miałeś zezwolenie na pracę kompresora?

Mam darmowego MESa. Mogę sprawdzić tylko czy klima jest włączona i ciśnienie jeżeli chodzi o klime. Status po włączeniu guzikiem na panelu jest ON, ciśnienie zaczyna rosnać i przy 14 przestaje po czym spada do 10 i tak zostaje. Ciśnienie po niskiej stronie cały czas stoi w miejscu, tyle zaobserwowalem jak auto było podłączone pod maszynę. Status włączenia klimatyzacji cały czas jest ON. Popraw mnie jeżeli jest inaczej, ale wydaje mi się że ciśnienie powinno rosnąć do 18, powinien startować wiatrak, ciśnienie spadać i tak w kółko.

Ostatnia edycja:
nie pamiętam dokładnej wartości ciśnienia przy której się włącza wentylator ale w dużym skrócie po włączeniu wentylatora ciśnienie powinno spaść, następnie wentylator się wyłącza a ciśnienie rośnie i tak w kółko. Tak sobie jeszcze myślę że może być jeszcze uszkodzony czujnik temp na chłodnicy i to on rozłącza klimę. co robisz żeby znów działała? czy wystarczy nacisnąć dwukrotnie przycisk czy trzeba auto zgasić?

Wystarczy wyłączyć i włączyć klime.

trzeba się temu bliżej przyjrzeć bo tak na odległość bez odpowiedniego sprzętu to zaczyna być wróżenie z fusów, niestety.

Rozumiem, mogę do Ciebie przyjechać, to nie drugi koniec Polski, najlepiej zostaw mi jakiś kontakt w wiadomości prywatnej :-)

Amortyzatory
Powrót