Regenracja felg aluminiowych.

Auto
Grigio Vesuvio 159 SW 1.9 JTDm 8V 2007 r.
Czy możecie polecić jakąś firmę z Poznania/okolic zajmującą się regeneracja felg? Mam do zrobienia jedną sztukę (przetarcie na rancie, dość konkretne), więc bardzo ważny będzie też dobór koloru tak aby nie różniła się od reszty.

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

Ja regenerowałem w Attention Wheels na metalowej na Górczynie i nie polecam. Bardzo nie polecam. Zacieki na felgach, brak terminowości, nie zgadzający się cennik w necie z tym co w rzeczywistości, kolor ciemniejszy niż miał być i koniec końców żałuję, że tam oddałem. Mogłem kupić nowe/ inne felgi - wyszłoby taniej i porządniej. Na opiniach Google zamieściłem swoją recenzję z usługi przez nich wykonanej, są tam też zdjęcia tych felg do 159tki po regeneracji, tam też szczegóły, gdyby kogoś interesowały.

Słyszałem dobre opinie o chłopakach z Moraska: http://superfelgi.pl/index-4.html
Sam tam podjechałem, gościu z którym rozmawiałem zrobił na mnie bardzo dobre wrażenie, ale odstraszył mnie ceną. Ostatecznie u nich wyszłoby pewnie taniej niż w Attention Wheels, a na pewno dużo porządniej. Także najpierw uderzyłbym tam, słyszałem od Maruniaka, że robią porządnie.

http://superfelgi.pl/index-2.html - ul. Morasko

Polecam. Dawałem tam Ti do prostowania i malowania, a potem po trafieniu w dziurę jedną ponownie do prostowania, wszystko rewelacyjnie. Znany i polecany w Poznaniu warsztat, parę lat temu mieścili się na podolanach.

Super, dzięki za opinie!

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

Potwierdzam opinie o superfelgach. Felgi wyglądają jak fabryczne. A co do cen? Nie stać mnie na robienie czegoś dwa razy :D

Nie polecam Doktor Felga z puszczykowa... felgi słabo zmatowane i odłazi lakier. Prosiłem o malowanie proszkowe, a ostatecznie odebrałem felgi siknięte na mokro gdyż pan stwierdził, że taki sposób był lepszy.

Nie polecam Doktor Felga z puszczykowa... felgi słabo zmatowane i odłazi lakier. Prosiłem o malowanie proszkowe, a ostatecznie odebrałem felgi siknięte na mokro gdyż pan stwierdził, że taki sposób był lepszy.

To ciekawe! Myślałem nad skorzystaniem z ich usług, bo po pierwsze byli tani (najtańsi w okolicach Poznania) + za darmo gość chciał mi założyć oplowe felgi jako zamienniki, żebym na czas regeneracji mógł mieć możliwość korzystania z samochodu. Mimo dobrych chęci, felgi obcierały o coś tam i wybrałem (niestety) Attention Wheels. Ale jak mówisz, pewnie z deszczu pod rynnę :)

Ja robiłem w Puszczykowie dwa komplety (prostowanie i malowanie) i jedyne co mogę się przyczepić to że kilka dni czekałem (może to był tydzień)... ale w międzyczasie podrzuciłem im opony i w gratisie założyli

Amortyzatory
Powrót