• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Ogarnięty zakład car audio w Poznaniu

radosuaf

Nowy
Auto
Alfa Romeo Giulia Business 200 KM MY21
Chciałbym wymienić Uconnecta na Alpine iLX-702D. Niestety, Uconnect jest w podstawowej wersji, więc trzeba wymienić antenę na taką z DAB + GPS (nie chcę żadnych wewnętrznych) i pewnie pociągnąć kabel. Szukam zakładu, który zrobi to porządnie + dodatkowo ogarnie temat spięcia Alpine z body computerem (dużo ustawień jest z poziomu ekranu dotykowego.
Na stronie Alpine znalazłem Autoradio (Warszawska 33B), w Audio Complex polecili mi Anmark Elektronik z Inflanckiej. Ktoś ma jakieś doświadczenia albo może coś polecić?

Będziesz musiał do tego Alpine iLX dokupić wiązkę do połączenia z samochodem (aby zachować funkcjonalności), z tego co słyszałem nie jest ona tania.

Tak, w Anmark. Sprzęt chyba 2.499 z mini rabatem (100 zł czy coś takiego), 999 wiązka do połączenia z samochodem (sterowanie z kierownicy itp.), instalacja 150 zł czy jakoś tak.

Ja w Anmark też robiłem swój kombajn w 159. Byłem zadowolony, ale teraz sygnał w radiu mam słaby :(
Podejrzewam, że połączenie anteny siadło - ponoć typowe w 159 i nie wiem co robić. Czy pruć podsufitkę, czy też antena na szybę wewnętrzna. Waham się....

Ja w Anmark też robiłem swój kombajn w 159. Byłem zadowolony, ale teraz sygnał w radiu mam słaby :(
Podejrzewam, że połączenie anteny siadło - ponoć typowe w 159 i nie wiem co robić. Czy pruć podsufitkę, czy też antena na szybę wewnętrzna. Waham się....

Jak używasz standartowej anteny pewnie zgniła ci płytka. Wymiana anteny rozwiązuje problem. W SW nie trzeba demontować podsufitki

To jak to zrobić? (teraz dopiero odczytałem;0 )

Hehe, ja też.
ściągasz wąski pasek tapicerki nad otworem bagażnika pod zawiasami, jest tylko na zatrzaski, jak zdejmiesz po bokach masz śruby krzyżakowe, potem zatrzaski plastikowe do pudsufitki.
Następnie delikatnie ją opuszczasz, wkładasz klucz z grzechotką, o ile dobrze pamiętam 22, odkręcasz nakrętke na antenie, rozpinasz kable i wyciągasz. Pierwszy raz babrałem sie z tym godzine, teraz zrobie to w 15 min.
Jak chcesz zadzwoń, numer do mnie masz. Chcesz antene? mam zapytać w polcarze?

Zapytaj, proszę. Daj znać. Dziękuję za podpowiedź.

Podepnę się z pytaniem - wprawdzie jestem z Zielonej Góry, ale u nas dramat jeśli chodzi o takie usługi.
Mam problem z Uconnectem 5" z Bose, system bardzo często potrafi przestać grać, możliwe że to wina wzmacniacza.
Poszukuję serwisu audio/elektronicznego, który będzie w stanie zdiagnozować problem i powymieniać/naprawić co trzeba.
Będzie trzeba to i do Poznania lub dalej się wybiorę, ale musi to być godny polecenia serwis, bo u mnie w mieście to odpowiedzi typu "mogę popatrzeć, posprawdzać, gwarancji nie daję że znajdę problem, ale i tak musi pan zapłacić 500zł". Odechciewa się rozmów z takimi bo zaufania taka gadka u mnie nie wzbudza.

An Mark Elektronik Plus s.c. Nawigacja Radia Samochodowe CB, car audio naprawa

Sklep z samochodowym sprzętem audio w Poznaniu
Inflancka 4, 61-132 Poznań

Proszę. To są namiary.

Amortyzatory
Powrót