Strona 26 z 210 PierwszyPierwszy ... 16171819202122232425262728293031323334353676126 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 251 do 260 z 2098

Temat: Konin Alfa

Użytkownik Alfa i Omega Avatar wonski
    Mieszka w
    Kleczew
    Auto
    Alfa Romeo 147 1.9 JTD

Domyślnie

Widzisz Xofer, masz pod nosem gościa, a do Poznania jeździsz, a ceny jak na Gorzysława ? Tutaj to samo mam za drobne, części do auta kupujesz sam (oczywiście mówi Ci co masz kupić), więc jeśli bedziesz narzekał, to pretensje do siebie że gówno kupiłeś. A robota ? Te wszystkie fachowczyki w serwisie niech się schowają. Dobra część + dobry fachowiec = pełnia zadowolenia. A komputer? przecież teraz to podstawa w diagnostyce, więc i tutaj nie ma problemu, nawet ja mogę Ci to zrobić.

Użytkownik Romeo Avatar Xofer
    Mieszka w
    Mikorzyn
    Auto
    Giulia Veloce, Giulietta

Domyślnie

Cytat Napisał wonski Zobacz post
    Widzisz Xofer, masz pod nosem gościa, a do Poznania jeździsz, a ceny jak na Gorzysława ? Tutaj to samo mam za drobne, części do auta kupujesz sam (oczywiście mówi Ci co masz kupić), więc jeśli bedziesz narzekał, to pretensje do siebie że gówno kupiłeś. A robota ? Te wszystkie fachowczyki w serwisie niech się schowają. Dobra część + dobry fachowiec = pełnia zadowolenia. A komputer? przecież teraz to podstawa w diagnostyce, więc i tutaj nie ma problemu, nawet ja mogę Ci to zrobić.
    Podstawa w diagnostyce - owszem ale weź pod uwagę, że 164 w turbo to już unikat, pół powiatu zjeździłem i nikt nie ma do tego oprogramowania, porządni fachowcy otwarcie powiedzieli, że auta nie przyjmą. A jak w Honoratce zostawiłem to po 3 tygodniach odebrałem auto nie jeżdżące, koszt przywrócenia auto do stanu takiego w jakim odstawiłem wyniósł prawie 5000zł !!!! Zostały źle wyrególowane zawory, źle złożone turbo, musiałem wymienić przepływkę ( a ta sama kosztuje 1500 ), czujnik położenia pasaka itp itp.

W PolCarze mam chociaż pewność, że mają oprogramowanie i jak narazie wszystko z ich strony ok, a teraz dostałem nawet zastępczą nową Pandę.

Mam jeszcze 3 samochody: Opel Combo, Nissan Vanette i Honda Civic z żadnym z nich nie jeżdże do Poznania bo tam są zwykłe silniki i oprogramowanie ma każdy.

A 164 wymaga wiedzy, doświadczenia i odpowiednich nardzędzi.

A ceny np:

Wymiana sony ( sonda moja ), montaż centralnego zamka, naprawa 2 klamek drzwiach: 400zł
    Wymiana przeplywki(moja), świec, przewodów WN, czujnika wału, regulacja zaworów, udrożnienie układu wydechowego, demontaż katalizatora + lokalizacja ustere + podłączenie pod kompa + pare innych już takich drobiazgów: 2000zł ( Z tym że weź pod uwagę że same przewody oryginalne do 164 mają cene z kosmosu )
    Ostatnio edytowane przez Xofer ; 20-01-2011 o 23:23

Maras0711
    Gość

Domyślnie Witam alfoholicy

Jestem nowy na forum z okolic Konina ) Planuje kupic alfe ale to dopiero w bierzacym roku jak wroce z Niemiec )) napewno bede zainteresowany jakims spocikiem ale to w drugiej czesci roku pozdro ))

Użytkownik Alfa i Omega Avatar stereo
    Mieszka w
    Poznań, Poland, Poland
    Auto
    Brak

Domyślnie

witamy witamy no cieszy fakt ze kolejny alfaholik dołączy do naszego grona

Użytkownik Alfa i Omega Avatar wonski
    Mieszka w
    Kleczew
    Auto
    Alfa Romeo 147 1.9 JTD

Domyślnie

Kto śmiga zemną w sobotę 29-tego na imprezę do Poznania ?

Użytkownik Ogier Avatar Martuś
    Mieszka w
    Wielkopole, Konin, Poznań, Poland
    Auto
    Alfa Romeo 166 2.4 JTD, 2000r.

Domyślnie

gdyby nie wesele to bym pojechała
    może następnym razem się uda

Mieszka w
    Poznań, Poland, Poland
    Auto
    Brak

Domyślnie

Cytat Napisał Martuś Zobacz post
    gdyby nie wesele to bym pojechała
    może następnym razem się uda
    ehehe gdyby nie bella tez bym pojechal czekam na przesylke nr 1 blotnik zderzak nastepnie pryskam belle i dalej robimy co trzebawiec nie dam rady

leon6669
    Gość

Domyślnie

Witam zakupiłem swoją pierwszą alfe w życiu 147 . jestem z okolic Konina, dokładnie Tuliszków. Pozdrawiam

Użytkownik Romeo Avatar Xofer
    Mieszka w
    Mikorzyn
    Auto
    Giulia Veloce, Giulietta

Domyślnie

Cytat Napisał leon6669 Zobacz post
    Witam zakupiłem swoją pierwszą alfe w życiu 147 . jestem z okolic Konina, dokładnie Tuliszków. Pozdrawiam
    Dziś jak odbierałem swoją Alfe z ASO to mistrz wycenił wymianę pompy ABS w 147 wraz z centralką na 9000zł Ale pogratulować i bezawaryjnej eksploatacji życzę

Mieszka w
    Poznań, Poland, Poland
    Auto
    Brak

Domyślnie

Cytat Napisał Xofer Zobacz post
    Dziś jak odbierałem swoją Alfe z ASO to mistrz wycenił wymianę pompy ABS w 147 wraz z centralką na 9000zł Ale pogratulować i bezawaryjnej eksploatacji życzę
    ehehe noo to pieknie

---------- Post dodany o godzinie 22:33 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 22:33 ----------

Cytat Napisał leon6669 Zobacz post

witamy witamy