Podłączenie komputera - Poznań

t0ma5h

Nowy
Auto
AR 159 1.9JTDm 150KM 2005r.
Hej. Czy któryś z szanownych poznańskich alfaholików posiadających interfejs do komputera Alfy 159 znalazłby chwilkę czasu i pomógłby mi szybko zdiagnozować i usunąć błąd? Od kilku dni pali mi się Check Engine i nie wiem czy to znowu DPF czy coś innego :/
Obiecuję się odwdzięczyć :)
Pozdrawiam
Tomash

Hej. Czy któryś z szanownych poznańskich alfaholików posiadających interfejs do komputera Alfy 159 znalazłby chwilkę czasu i pomógłby mi szybko zdiagnozować i usunąć błąd? Od kilku dni pali mi się Check Engine i nie wiem czy to znowu DPF czy coś innego :/
Obiecuję się odwdzięczyć :)
Pozdrawiam
Tomash

Hej,
możesz podjechać do mnie do warsztatu, Luboń.

Dzięki gord ale pomogł mi już barjoz. Jeszcze raz dzięki!

Jakbyś był w Poznaniu to nie ma problemu jakoś się umówimy daj znać. Pozdro

tomasz89, jakby co kabel VAG KKL mam, tyle że laptop z programem mi padł. Także jeśli będziesz miał program, to kabelek mogę Ci pożyczyć.

Pozdr.

Możemy się jakoś umówić to Ci pomogę, pisz na PW

Witam, byłby ktoś w stanie podpiąć komputer w sobotę lub niedziele (9-10)?
Muszę sprawdzić swoją 159.

Byłem dzisiaj w Poznaniu, szkoda że nie przeczytałem wcześniej :/

Cześć koledzy i koleżanki... czy znalazłby się ktoś tak miły z okolic Wolsztyna/Grodziska Wlkp/Nowego Tomyśla i poratował podpięciem mojej Belli pod komputer? Wczoraj wieczorem spłatała mi psikusa, zapaliła się kontrolka check engine, po przejechaniu jakichś 200 metrach zgasł silnik i już nie chce odpalić :(

problem pewnie już rozwiązany ? Jak nie to mogę podpiąć pod komputer.

Cześć koledzy i koleżanki... czy znalazłby się ktoś tak miły z okolic Wolsztyna/Grodziska Wlkp/Nowego Tomyśla i poratował podpięciem mojej Belli pod komputer? Wczoraj wieczorem spłatała mi psikusa, zapaliła się kontrolka check engine, po przejechaniu jakichś 200 metrach zgasł silnik i już nie chce odpalić :(
Jakby co na przyszłość jestem w Grodzisku lub Wolsztynie 2 razy w tygodniu. Jak potrzebujesz odezwij się na priv

!!POZNAŃ!!
Czołem alkoholicy, potrzebuję po znajomości podpiąć się pod kompa co by odczytać jeden błąd. Kilka dni temu wywaliło mi na blat Motor Control System Failure przy okazji ostrego dodania gazu i jazdy z biegu 2 do mniej więcej 4. Po wyłączeniu i włączeniu silnika błąd zniknął. Próbowałem od tej pory kilka razy ostrzej przycisnąć belle, ale to nie było to samo jak ''wtedy'', po prostu się przestraszyłem Emotikon wink. Egr mam wywalony, wydaje się, że podczas wystąpienia błędu po naciskaniu gazu Alfa dalej zbierała się żwawo- być może turbina nie została odłączona.
Pomocy !

Witam, czy byłby ktoś w stanie zrobić proxi w alfie po dołożeniu Blue&me? Szukam szukam i nie mogę nikogo znaleźć :(

Amortyzatory
Powrót