Usuwanie klapek w kolektorze

Auto
Alfa Romeo 159 1.9 jtdm 16v 189 KM 406 Nm
Witam, czy ktoś może polecić jakiś warsztat (Szczecin i okolice), gdzie usuwają klapki w kolektorze? Przy okazji ile ta zabawa kosztuje?

Auto to Alfa Romeo 159 1.9 jtdm 16v 150 hp
Z góry dzięki za pomoc.

Ostatnia edycja:
Witam napisz do Lukasz A. z forum on pracuje w intalcars i z tego co się wcześniej dowiadywałem to oni wymieniają na nowe doloty, może na wymianę pójdą nowy czyli bez klapek na stary.

a wiec gdzie w szczecinie ktos profesjonalnie zna sie na rzeczy ? Lukasz robiles cos takiego ? co wogole sadzisz o wucinaniu klap

Nie wywalałem klap.Wymieniałem cały kolektor,ale z tego co wiem to nasz warsztat gdzieś to odsyła.Dowiem się konkretów.

Lukaszu jak w HW z Alfami i ichh serwisowaniem?

ok dzieki. czekam na wiesci

Więc tak.Demontaż kolektora,wysyłka do firmy,która zajmuje się przerabianiem klap na zasadzie takiej,że trzpienie klap są wydłużane i gwintowane (pozbywanie się jabłuszek) listwa,która je ciąga też jest przerobiona ale na metalową.Skutkuje to dożywotnią gwarancją użytkowania.

Lukaszu jak w HW z Alfami i ichh serwisowaniem?

Też robimy,jak najbardziej.

To poproszę o jakiś namiar wasztat :p podjadę za 3 tygodnie bo aktualnie jestem na obczyźnie. A do jakiej firmy wysyłacie kolektory ??

Kurde zapomniałem odpisać.Firma z Poznania a warsztat mieści się na Robotniczej 7.Tel.do naczelnego:509662560.

Amortyzatory
Powrót