Alfa 159 chip

Auto
Alfa Romeo 159 1.9 jtdm 16v 189 KM 406 Nm
Może ktoś polecić jakiegoś magika w zachodniopomorskim albo w pobliżu np. Poznań gdzie można wyciąć dpf, wywalić egr i wrzucić jakiś nowy soft?

Poznań Tune Force.
Wielu robi, wielu zadowolonych.

Pozdrawiam

odświeżę temat poleci ktoś jakiś warsztat w Szczecinie na chipa 159 8v

W Szczecinie chyba niebardzo, ewentualnie CARRO bawi się w softy, ale to też na zasadzie wysyłania do kogoś i z powrotem. Goodhope w Poznaniu ponoć dobry, można napisać i się zapytać bo robią też po warsztatach w całej PL, moja np była robiona przez nich w Kołobrzegu.

Robiony miałem w Goodhope w Dobrej Nadziei, pełen profesjonalizm. Mogę polecić

Polecam mały warsztat "tuningownie" pod goleniowem, w rurzycy. Dpf żaden problem, chip tym bardziej. Z mojej GTV 2,4 JTD zrobił 180 KM bez większych przeróbek. W razie pytań proszę o kontakt PW.

ja jechałem do Cinka :)

Też się zastanawiam nad tym, jak rozwiązałeś sprawę noclegu bo pół polski trzeba jechać a i samochód od razu nie będzie gotowy. Jest tam gdzieś na miejscu nocleg? Jakbym pojechał do Cinka to ze dwa dni samochód by stał na warsztacie i co wtedy, pod most iść spać? :D

Więc tak, pojechałem, zostawiłem Auto i wracałem nad morze tego sameog dnia :) kupe czasu w podróży, a auto Cinek mi robił tydzień, bo doszło jeszcze wymiana szpilek od kolektora wydechowego (urwane 2, ale podczas demontażu praktycznie każda strzelała). Jak coś to Cinek daje jakieś auto zastępcze którym możesz sobie wrócić. Ja z tego nie skorzystałem bo bez sensu na paliwo wydawać, wróciłem PKP. Po tygodniu znowu pojechałem odebrać auto.

mi się chyba, by tak nie chciało :D

chcesz mieć auto w świetnym stanie - cierp, a dodatkowo finansowo tez niezły cios. Przynajmniej mam spokój że wszystko jest sprawdzone i zrobione i mnie Alfiszon niczym nie zaskoczy.

Muszę zadzwonić do Cinka i pogadać, może coś podpowie i wtedy długo nie będę się zastanawiał. Biorę urlop i jadę :cool:
Pzdr.

poda ktoś namiary na jakiś warsztat w szczecinie lub okolicach który usunie mi z kompa EGR??

23 maja jadę do Poznania do Tuneforce na chip, dpf i egr. Jak wrócę to powiem co i jak.

Wczoraj wróciłem z tuneforce. Po modyfikacji wyszło 189 koni i 406 nm. Różnica w jeździe ogromna. Polecam

A ktoś może był ze swoją Alfą w diesel-inside.pl w Szczecinie?
Robią sporo 1.9jtdm/cdti. Jakieś opinie?

Chciałem wyprogramować EGR i może przy okazji zrobić jakiś mały remap :)

Polecicie jakąś sprawdzoną hamownię w zachodniopomorskim, która nie daje wyników z kosmosu? Będę wdzięczny.
Pzdr

Kilka razy hamowałem z kolegami auta w Carro w Szczecinie i wyniki wychodziły bardzo realne. Odradzają ją Ci, którym ubyło mocy i psioczą, że zła.

Chłopaki raz w miesiącu robią Dyno Day w sobotę, za 60zł 2 pomiary.

Amortyzatory
Powrót