• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Pytanie o krajową 3 Lipiany - Gorzów ??

alfawasyl

Nowy
Auto
Alfa Rome 156 SW 2.4 JTD + wirus :]
Koledzy i koleżanki w poniedziałek wybieram się do karpacza i słyszałem że na krajowej 3 z lipian do gorzowa wlkp. są jakieś utrudnienia w ruchu. I mam pytanko czy ktoś wie coś więcej na ten temat? Czy jest sens jechać jakimś objazdem ?? <<Może droga z lipian na barlinek i z barlinka na gorzów. Czy ta droga nie wygląda gożej niż ta remontowana?? A może jakaś alternatywna.>>:confused:

Spokojnie, nie ma tam wielkiej tragedii;) Wiadomo, swoje trzeba odstać (chociaż w poniedziałek nie powinno być źle) - z pewnością nie jest to najgorszy odcinek na Twojej trasie... Bardziej martwiłbym się o dalsze etapy;)
Alternatywa to trasa przez Niemcy aż do Zgorzelca - co prawda to zwykła landówka, ale przynajmniej nie stoisz na "wahadle".

Pozdrawiam!

Są tam utrudnienia, wsumie niewielkie. Jest tam robiona Autostrada (jak to fajnie brzmi :) ) dlatego są jakies zwężki ograniczenia prędkosci...
Wojsaw a Ty nie pamiętasz jak ostatnio na Gorzów lecielismy :)

od Żagania do ronda Bolesawiec, Zgorzelec, Lubań proponuje odpuscić sobie drogę ze względu na jakość nawierchni jak i remonty na drogach... (dziura na dziurze dziura pogania - iłowa -> do ronda, żagań -> iłowa remont na 70% drogi, zjazny z jednego pasa na drugi jak z kraweżnika!) szerze odradzam tą trase

jazzu ma rację lepiej jedź przez niemcy bedzie szybciej i bezpieczniej z tym że moja propozycja jest aby z autostrady zjechac na bolesławiec i właśnie polesławca na jelenia (świetna droga, bardzo kręta i super widoki :) )

Ostatnia edycja:
oj drożej, może być, koledze srebrne BMW podniosło wydatki o 400 ojro ;P

Bobryt to nie było chyba w Tob Gear tylko innej gazecie, ale pamiętam ze testowali te trasy dwoma Skodami oCTAWIAMI ALBO sUPERB.. :)

No i po urlopie. Droga w sumie przejezdna objazdy ustawione dość czytelnie. Także nawet niema co specjalnie szukać objazdu. Nawierzchnia na objazdach ??( w sumie koła nie urwałem ale momentami było ciężko ). Jakby ktoś się pytał Śnieżka zdobyta :P. Pozdro for all . Dzięki za zainteresowanie.

Amortyzatory
Powrót