Jest ktoś ze Szczecinka?

• Autor wątku Autor wątku Namekuzi
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
jak ktos chce zapraszamy do pily na spota 5 wrzesnia w niedziele o 16 serdecznie zapraszamy

Wasiel kto ci robił u nas alfunie?

Znajomy w Sz-ku sie meczyl ma auto naprawe stara sie wszystko dobrze zrobic wiadomo nie servis ale stara sie chlopak naprawial caly silnik u mnie:agree:

musze przyznac ze malo kto chce je robic u nas hehe

ja jeżdze zawsze do Więcka koło myjni recznej. Zawsze miło i konkretnie wszystko robi :) nie narzekam. Wszystkie samochody zawsze woziłem do znajomego mechanika do Człuchowa. Ale ostatanio za daleko się zrobiło i jeżdżę tam.

Drogi Tomaszu ja jade na weekend do Poznańska , być może będę wracał mneijw ecej o tej godzinie przez Piłę , to zajadę na pogaduszkę pewnikiem:) Dam oczywiście znać i zadzwonię. pozdro

a co robiłeś u Więcka jeśli można wiedzieć i czy jesteś zadowolony kolego bo nie mogę trafić na dobrego mechaniora :mad:

u wiecka , robilem kiedys duzo bardzo fiata bravo. Wszystko wymienialme, co sie da. W alfie robilem wahacze przednie górne i dolne:) , zmiana tarczy i klocków. Ogólnie spoko sie dogaduję bo goznam osobiście, także może być inaczej trochę:( ale porządnie robi, mozna zawsze sie dogadacz nim.

Jeśli chodzi o włoskei samochody, to wielu mechaników i ludzi z branży poleca zakład na armii krajowej za obwodnicą od razu. podobno kolesie specjalizuja sie w Fiatach i Alfach. Nie byłem jeszzce tam także osobiscie sie nie wypowiem.

Jeżeli chodzi o zakład przy betoniarni Paszkiewicza,to koleś robi włoszczyznę ale tylko fiat :) tak mi powiedział,jak usłyszał Alfa to wymiękł:mad:

jeszcze nie sprawdzałem ,wcześniej wymieniałem zawiechę z przodu ,razem z gumami stabilizatora przedniego ale chyba to one raczej ponownie się odzywają (chyba 100 procent)muszę wejść na kanał,pan mechanik odwalił bubel bo po 2 tysiącach żeby się odezwały,trochę żenujące,a przy okazji wymiany tych oto gum rozpieprzyli maglownice ,za którą ja oczywiście musiałem zapłacić.Póżniej napiszę gdzie nie powinniście oddawać swoich pociech:mad:

Arek
to zadna nowosc ja juz wymienialem 2 razy w ciaglu jakies 6 miesiecy :):) zawiechy szybko padaja to nie na nasze drogi te zawieszenia troche kasy tez juz poszlo w naprawy auta no ale co zrobic za pieknosc sie placi takze trzeba sie trzymac ostro za portfel :)

No Arek jak byś mógł napisać kogo lepiej unikać było by dobrze bo sam muszę całe przednie zawieszenie robić:P chyba ze znasz kogoś kto się zna i dobrze to zrobi to był bym wdzięczny za info:)

Panowie najlepszymi mechanikami jestesmy my sami bo robimy to doklanie i uwaznie wkoncu dla siebie :):)

heheh Wasiel no masz racje do tej pory wszystko sam robiłem ale tu chyba mogę mieć problem z zawiecha:)

heheh Wasiel no masz racje do tej pory wszystko sam robiłem ale tu chyba mogę mieć problem z zawiecha:)

słuchaj pomysl sam co za problem w wymianie wachów?? hmmm

skoro amory latwo wymienic wachacze tymbardziej odpowiednie narzedzia i dzialamy ;)

ja tez teraz chyba sam juz bede to robil po nie widzi mi sie 3 raz w roku u mechanika wymieniac

pozatym na allegro mozna znalesc wymieninniki (gumy) do wachaczy wcale ich nie trzeba zmieniac sa komplety ale i wymniennik dostaniecie ;)
sam zrobisz wiesz na czym jezdzisz a nie mechanik pogrzebie zabulisz i za przeproszeniem gu.... z tego

Przyklad ja w ciagu 6 miechow 2 razy i znowu wymiana ehhhh

Właśnie się zastanawiałem czy tylko gum nie można powymieniać czy trzeba cale nowe wrzucać:P no można się pobawić tylko teraz wypatrywać dobrej pogody:)

Właśnie się zastanawiałem czy tylko gum nie można powymieniać czy trzeba cale nowe wrzucać:P no można się pobawić tylko teraz wypatrywać dobrej pogody:)

Normalnie sa wymienniki do alfa tutaj masz aukcje
tył http://moto.allegro.pl/alfa-romeo-147-156-tuleja-wahacza-poliuretan-zest-i1218726052.html
przód http://moto.allegro.pl/alfa-romeo-147-156-tuleja-wahacza-poliuretan-zest-i1200820555.html
takze mozna samemu zrobic i zaoszczedzic troszke na co innego np na paliwo :D:D

Ostatnia edycja:
No proszę dzięki za linka:P heheh no zawsze to trochę ropki więcej się wleje:D a Ty Wasiel jaka masz Alfe bo nie wiem może gdzieś po Szczecinku się mijaliśmy kiedyś a ja nie widziałem?:P:D

napewno sie mijalismy moja to reg. 88TA to ;) al tak benzynka 1,8 16v

Amortyzatory
Powrót