• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[147] Wymiana wahaczy, gdzie najlepiej i najtaniej?

• Autor wątku Autor wątku xshopper
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Z tym oszukiwaniem to wiadomo :-/ a skoro części się dobiera po numerze nadwozia to chyba sobie jednak daruję bo jestem zielony w te klocki ...i zlecę wszystko mechanikowi...któremu jeszcze nie wiem,
moja wiedza w temacie się trochę powiększyła :)
Dzięki za opinię :)

Święta prawda Franek :)

Jedyna pewność to prócz patrzenia na ręce mechanikom... A nie każdy może poświęcić cały dzień roboczy...
To wymieniać i kupować samemu. Wtedy jest pewność że się zrobiło pod siebie.

Dobór po numerze części to nic innego jak podanie sprzedającemu nr VIN - dobierania dokonuje on, Ty się niczym nie przejmujesz;) Nr VIN oczywiście masz w dowodzie rejestracyjnym.

Akurat zawieszenie w 147/156/GT jest w pełni zamienne.
Można sobie odpuścić szukania przednich wahaczy po VINie

Można sobie odpuścić szukania przednich wahaczy po VINie

Właśnie miałem to dopisać. Dzięki;)

A wracając do tematu warsztatów i ich przekrętów, to przy ostatniej wymianie wahaczy nie mogłem być obecny (obowiązki w pracy), więc wahacze przed wymianą przeszły fazę "znakowania" w tylko mi znany niepowtarzalny sposób i możliwy do odczytania po ich wymianie:D Mechanicy nie mają ze mną łatwo...:D

Święta prawda Franek :)

Jedyna pewność to prócz patrzenia na ręce mechanikom... A nie każdy może poświęcić cały dzień roboczy...
To wymieniać i kupować samemu. Wtedy jest pewność że się zrobiło pod siebie.

A ja mimo wszystko wolę to robić samemu - wszystko :) sory za OT

Co do wymiany wahaczy to w 156 itp nie ma tragedi aby samemu wymienić, jesli ma się oczywiście jakieś zaplecze gdzie można to zrobić. Ostatnio górny wahacz i łącznik wymieniałem pod chatą płaskimi kluczami... troszkę się na męczyłem ale pare groszy zaoszczędziłem. Co do dolnego wahacza tam nie jest tak łatwo... ;(

Amortyzatory
Powrót