Jedź na Chmielewskiego.
Jedź na Chmielewskiego.
Podklep do mnie podłączymy pod kompa i zobaczymy czy są jakieś błędy. Jak warsztat to albo na Chmiela albo na mierzynie na Weleckiej.
Chciałem wymienić tyleje w tylnim zawieszeniu na Chmielewskiego ale cena chyba troszke zaporowa...musze pogadać z Pikero albo uśmiechnąć sie do kolesia mechanika.
Była Lancia...był Fiat...byla Alfabyło Cabrio
Wróciła Alfaa Ferrari i Maserati ne emeryturze...
Ja przeważnie robię wszystko u Karola na Mierzynie. Jeszcze nigdy nie miał problemu z wymianą części w mojej 166, a wymieniałem prawie już wszystko. Na mierzynie też są chłopaki od alf ale ich nie polecam. Auto przestało mi palić. Auto dałem Karolowi, podjechał do chłopaków na komputer i powiedzieli że to na 100% wtryski padły. Karol się uparł że to pompa paliwa i tak też było. Podaje namiary jak by ktoś chciał.
Karol Bośniak
ul. Lubieszyńska 21
Mierzyn
tel: (91)4831374
Mam bardzo taniego blacharza, ale czy dobry to się dowiem w marcu. Wycięcie progu koło 1m wspawanie nowej blachy i spryskanie gumowym barankiem zabezpieczającym 150 zł.
Ostatnio edytowane przez berni82 ; 22-02-2011 o 10:15
szukam mechaników z prawdziwego zdarzenia ,którzy mają pojęcie o silnikach 2,4 JTD Trójmiasto i okolice
Teraz zacząłem robić auto u kolegi brata, pytając się o różne rzeczy odpowiadał konkretnie i na temat. Poprawiał po innych mechaniorach od alf. Jak na razie 100% zadowolenia. Warsztat ma obok cerrfura, przy stacji shell. Podaje numer jak by ktoś chciał wypytać co za ile i czy zrobi. Paweł 609180093. Mówić że numer od tomka od alfy. Robi tak naprawdę chyba wszystko.
Czy ktoś z was słyszał o Autodigital ?? Chodzi mi o chiptuning, wiem że w v-tech robią ale czytałem kiedyś że ten koleś z autodigital zajął 3 miejsce w Polsce na chipowaniu swojego auta. Dzwoniłem do niego i robi za 800 zł indywidualny program, lecz nie posiada hamowni. Co o tym myślicie bo bez hamowni troszkę to dla mnie dziwne. Mówi że jak ktoś bardzo chce może podjechać do jego znajomego na hamownie. Ktoś z was miał z nim do czynienia. W sumie jestem zainteresowany ale wolałbym się więcej o nim dowiedzieć.
Witam, chciałbym się dowiedzieć czy ktoś orientuje się gdzie w Szczecinie znajdę sklep z używanymi częściami do nowszych alf (konkretnie 159). Bardzo poszukuję zwrotnicy na lewą stronę.
A wszystko przez warsztat na chmielewskiego. przy wymianie wachacza nie dokręcili śruby na swożniu, ponieważ pękł im gwint do założenia kontry. Oczywiscie nic nie powiedzieli. Przez to wachacz musiałem wymieniać po 6 tys km, wymieniłem ale jak sie okazało przez luzne zamocowanie wachacza, mocowanie w zwrotnicy również się rozwaliło. Także przez nich nowy wachacz (taki jak był założony ok. 500 zł) i zwrotnica (używana o ile znajdę, bo na allegro tylko jedna jest i to uzywana za 500 zł) do wymiany... BARDZO nie polecam.
części używane do alf: tel.517577117 kiedyś spisałem numer z oklejonego samochodu...dzwoniłem kiedyś po fotel ale nie miał na stanie...może będziesz miał więcej szczęścia, zawsze możesz sprawdzić![]()