Będzie ogień! Przygotowania do walki w klasie gość już trwają
Kamil, trzymam kciuki, żebyśmy zobaczyli 156 Q4 w akcji!
Będzie ogień! Przygotowania do walki w klasie gość już trwają
Kamil, trzymam kciuki, żebyśmy zobaczyli 156 Q4 w akcji!
Pierwszy z kilku materiałów, które się pojawią:
Jedna z niewielu w manualu i do tego dłubnięta. Nie jeździła w trybie R. Tor był śliski. Kierowca raz wcześniej spróbował, ale mówił, że samochód ślizgał się jak dziki.
Może auto niezbyt koszerne ale też pochwalę się onboardem z ITD.
Udało się zdobyć 2. miejsce w klasie gości i 4. w generalce. Po 5 przejazdach zabrakło 0,92s do miejsca wyżej, więc walka była zacięta.
https://youtu.be/WQ-ksMZR_0c
[MENTION=47346]SliwusBuu[/MENTION] Mam kilka ujęć z zewnątrz Twojej MX5, jak byś je chciał, podaj maila w PW :-) No i byłem świadkiem rozmowy "dajcie mi 40 sekund" - rzeczywiście ładnie (szybko i agresywnie) jechałeś. Ile ona w ogóle waży, coś wypruta jest wewnątrz?
Dobrze, że poprosiłem o to 40 sekund, bo przejechałem przez bramkę max 5 sekund po nim.
Nie ważyłem jej ale myślę, że około 1100kg. Wyjąłem jedynie miekki dach i webasto. Z głównych modyfikacji, to zmienione amortyzatory na Bilsteiny po revalvingu od speca z Krakowa, dobrane sprężyny, grubszy stabilizator z przodu i sworznie w przednich dolnych wahaczach z przesuniętym punktem obrotu dające dodatkowe 2° negatywu.
Brakowało niestety mocy, szczególnie w lesie. W serii było 146KM, aktualnie zmierzone 10KM mniej.
Odnośnie ujęć, już pisze PW.Dzięki!
Ostatnio edytowane przez SliwusBuu ; 12-05-2021 o 20:24
[MENTION=47346]SliwusBuu[/MENTION] I tak, jak na taką moc, ładnie jechała :-)
Jak ktoś jeszcze czyta ten temat, jeździł i chciałbym nagrania ze swoim samochodem, to piszcie PW. Mamy ich prawie 1000. Wygrzebać się z tego trudno, ale powoli będę każdemu wysyłał (mam już kilka "zamówień", jak skończę je zbierać, to będę się przekopywał i odhaczał konkrety).
Pod ten weekend:
Jak się wyrobię, to w przyszłym tygodniu będę przeglądał wszystko pojedynczo i odkładał filmiki tym, którzy o to prosili. Jak ktoś jeszcze chce nagrania ze swoim autem, to podajcie maila na PW.
Pojawiają się kolejne materiały, np.
Co do rozsyłania plików: przepraszam, że jeszcze tego nie zrobiłem. Nie wyrabiam. Dajcie znać czy wolelibyście, abym wrzucił je na dysk i każdy mógłby sobie pobrać co tylko by chciał.
A tymczasem zostało tylko 10 ostatnich miejsc na ITalian Race Camp
www.italiantrackday.pl
www.shopEFI.pl
www.gofastbits.pl
www.sprintfilter.pl
www.ricambiparts.pl
Mój Alfons - http://www.forum.alfaholicy.org/proj...rbo_teddy.html
Wrodzony wstręt do diesla