Zauważyłem że niema tutaj takiego tematu. Wydaję mi się że należało by taki stworzyć i przykleić. Ja osobiście używam uniscana pod dosem. Ale ciekawy jestem czy ktoś z was robi to pod windowsem i jaki program ?
interfejs euroscan
program uniscan
Zauważyłem że niema tutaj takiego tematu. Wydaję mi się że należało by taki stworzyć i przykleić. Ja osobiście używam uniscana pod dosem. Ale ciekawy jestem czy ktoś z was robi to pod windowsem i jaki program ?
interfejs euroscan
program uniscan
Ja mam Alfadiag + interfejs USB i na XP śmigał bardzo dobrze ale na Windows 7 nie moge go za bardzo uruchomić :/
Posiadam Blokady wałków rozrządu zastosowanie:
Alfa 145 1.4 16V i 1.6 16V ,Alfa 147 1.6 16V ,Alfa 156 1.6 16V
Oraz VAG USB KKL + Alfadiag. Moge pomóc![]()
alfadiag i interfejs USB? Lata Ci to?![]()
Diagnostyka komputerowa, kasowanie błędów
Sprzedam Alfe 145!
Na Viście: VAG KKL USB + Fiatecuscan, do tego przejściówka na 3 pin. Niestety, FES na tym kablu z moim ecu się akurat nie połączy, ale niedługo spróbuję z unidiagiem.
Ostatnio edytowane przez Rzmudzior ; 25-09-2010 o 22:42
Z Alfą jak z kobietą... Żyć trudno, a zabić szkoda
10.2008-16.11.2012r. 156 3,0 V6 24V Q2 278KM@312Nm - pozostały piękne wspomnienia
Porting głowic, budowa silników do motorsportu, budowa układów wydechowych, kolektorów ssących ITB, indywidualnych części do motorsportu
Zapraszam => https://www.facebook.com/Ku%C5%9Bmie...37265/?fref=ts
Diagnostyka komputerowa, kasowanie błędów
Sprzedam Alfe 145!
10.2008-16.11.2012r. 156 3,0 V6 24V Q2 278KM@312Nm - pozostały piękne wspomnienia
Porting głowic, budowa silników do motorsportu, budowa układów wydechowych, kolektorów ssących ITB, indywidualnych części do motorsportu
Zapraszam => https://www.facebook.com/Ku%C5%9Bmie...37265/?fref=ts
Z tego co widze to na razie wszyscy, którzy pisali mają dość nowe Alfy 145, a z tego co wiem to mają one złącze diagnostyczne obd2, a kolega w 155 ma jeszcze typowe złącze 3 pinowe fiata. Większość złączy obd2 będzie działać na szeroko dostępnych programach i kablach.
Starsze "Fiaty" ogólnie na nowych testerach diagnostycznych typu kts, czy gutmann często nie są chętne do współpracy.
Ja do swoich aut mam euro-scan + program visa. Działa tylko pod dosem, na 2 porty rs232, a skonfirugowanie komputera nie jest za fajne i trwa dość długo później praca prosta i przyjemna.
To chyba kolega kiepsko szukał - jeden z forumowiczów o nicku balc3r już dawno takowy rozpoczął i zanotował kilka sukcesów. Z tego co przeczytałem w tym wątku widzę, że jedynie powielacie wiedzę już dawno podaną na tacy. Proponuję nie rozmywać tematu i kolejne części epopei dopisywać do istniejącego już wątku Interfejs Diagnostyczny. Polecam również wątek u sąsiadów Fiatdiag, TS Diag, Alfadiag stworzony przez forumowicza bubu321, który wbrew pozorom dotyczy nas tak samo jak AR 156.
Nie odbierzcie tego jako złośliwości, ale zakładanie kolejnych, nic nie wnoszących wątków, znacznie utrudni dotarcie do tej wiedzy innym zainteresowanym![]()
Pozdrawiam
Zbyszek
Lancia Phedra 2.2 JTD 2003 była AR 145 1.6 TS 1997