Mam problem jak w temacie. Na desce żadna kontrolka się nie świeci, EGR zaślepiony, łącze potencjometru gazu zlutowane. Nie wiem co to może być. Jakieś sugestie? Czego szukać?![]()
Mam problem jak w temacie. Na desce żadna kontrolka się nie świeci, EGR zaślepiony, łącze potencjometru gazu zlutowane. Nie wiem co to może być. Jakieś sugestie? Czego szukać?![]()
U mnie jest podobnie... Jak przyspieszam bardzo łagodnie albo jadę ze stałą prędkością to właśnie w okolicach 2000obr/min poszarpuje.
Patrząc na wykres przebiegu momentu obrotowego właśnie przy tych obrotach następuje gwałtowny przyrost do maksymalnych 255Nm.
Moim zdaniem to albo poduszki już proszą się o wymianę albo dwumasa się odzywa![]()
Polo 86c2f -> E30 -> Polo 86c2f -> Mondeo MkI -> Mondeo MkII -> Xedos -> 146-> Volvo V50/Opel Astra F
No właśnie się zastanawiałem nad poduszkami bo przy wyłączaniu silnika trochę trzęsie karoserią. To mój pierwszy w życiu diesel i nie wiem czy tak ma być czy to poduszki.
W czasie jazdy naciśnij szybko parę razy pedał gazu do podłogi i odpuść zupełnie. Zapewne będzie coś stukaćWg mnie albo poduchy albo dwumasa.
Może ktoś jeszcze podpowie co to może być![]()
Polo 86c2f -> E30 -> Polo 86c2f -> Mondeo MkI -> Mondeo MkII -> Xedos -> 146-> Volvo V50/Opel Astra F
Panowie a czujnik ciśnienia doładowania? Może to być on? Jak tak to gdzie się znajduje i czym go wyczyścić?
Po wyczyszczeniu też szarpie![]()
U mnie tez tak szarpało, aż pewnego dnia szarpło, a silnik zgasł i nie chciał zapalić, odpalił po wymianie regulatora ciśnienia paliwa, a szarpanie zniknęło.
A marchewa Ci się zapalała? Bo mi się nie zapala.