Witam wszystkich, mam bardzo podobny problem, ale niestety żadne z powyższych rozwiązań nie pomogły. Może ktoś z Was miał podobny problem i będzie potrafił mi pomóc, bo już nie mam pomysłu co to może być.
Ostatnio zostało wymienione w mojej GT sprzęgło z dwumasem. Zaraz po naprawie w warsztacie auto paliło normalnie, ale w dzień odbioru zadzwonili do mnie, że nie można odpalić samochodu, bo wyświetla się błąd immobilizera. Jednak odpalił z zapasowego kluczyka i odebrałam auto z warsztatu.W ciągu dnia nie było problemu z odpaleniem, ale wracając pojawił się komunikat błędu vdc, edb. Teraz nie pali już z żadnego kluczyka a do choinki błędów dołączył jeszcze immobilizer. Nie wiem czy to ważne, ale centralny zamek z kluczyka działa normalnie, natomiast nie można otworzyć w żaden sposób bagażnika (również ze środka) ani odsunąć szyb. Akumulator raczej można wykluczyć, bo był włożony na próbę inny. Z kolei program diagnostyczny łączy się z komputerem, ale nie można w rezultacie nic zrobić, nie można włączyć żadnej opcji (wypróbowałam chyba z 10 różnych programów). Czy jest możliwe, że mechanik zwyczajnie czegoś nie podłączył po wymianie? Może ktoś podpowie co to może być?