DOROBIENIE KLUCZYKA ALFA ROMEO 147 2002r

Szczepan

Nowy
Auto
była: Alfa Romeo 147 jest: BMW 740i
Witam!
Potrzebuje dorobić kluczyk do Alfy Romeo 147 2002r.
Kluczyk posiada 3 przyciski (2 od centralnego zamka i 1 od otwierania klapy).
W serwisie taka "impreza" kosztuje 1100 PLN.
Czy ktoś z Was wie, czy istnieje tańszy sposób na dorobienie kluczyka?
Potrzebuje również obudowę do kluczyka, ponieważ mam jeden i widać, że nadgryzł go ząb czasu ;)
Obudowa w serwisie nie występuje i trzeba dorabiać kolejny kluczyk, więc wychodzi na to, że aby mieć ładny kluczyk muszę wydać kolejne 1100 PLN pomimo, że mój jest sprawny...

Ratujcie mnie i mój portfel ;)

Z góry dzięki za wszystkie odpowiedzi.

Szczepan

możesz zakupić jakąś używaną obudowę kluczyka w lepszym stanie i przełorzyc elektronike. A z dorobieniem dodatkowego kluczyka juz nie wiem jak to wyglada.

Siema
idź do jakiegoś punktu z dorabianiem kluczy to cię pokierują gdzie kto i za ile. we wrocławiu można dorobić,więc w łodzi na pewno też. pozdro.

nie dam sobie głowy uciąć ale chyba możesz kupic dowolny kluczyk uzywany od tego modelu i jedź do jakiegoś car audio i zgrają Ci z autem jak sie pytalem to do alfy musi byc od alfy a nie Fiata czy Lanci bo sie nie da zagrać, kluczyk jakieś 100zl na allegro i 100zl car audio jakby wzięli to masz 200zl

ja niestety bylem zmuszony kupic kluczyk w salonie, do tego potrzebna jest karta kodowa, przy kodowaniu musisz miec wszystkie kluczyki jakie posiadasz, nie udalo mi sie znalezc jakiegos magika ktory zrobilby to taniej, koszt o ile dobrze pamietam to 900zl plus 200zl za karte kodowa jesli nie posiadasz

- pierwszy warunek to należy mieć kartę kodową.
- drugi warunek, to taki że kod na karcie kodowej jest od tego body komputera.
- jeśli to prawda że firma Ko-Car wyciaga login CODE za 100 zł z body komputera to też jest jakieś rozwiązanie.
- niestety nie robią tego zdalnie a szkoda.
- zakup dobrej używki klucza to cena około 70- 80 zł, ważne aby klucz był bez tej diody. ( a dlaczego to proszę szukać mojego tematu o dorobieniu klucza w miarę tanio).
- nowy grot to cena 80 zł , kopiowanie grota to cena 120 zł.
- a na koniec zaprogramujesz sobie sam, jeśli będziesz miał CODE.
- programuje klucze i piloty program AlfaOBD w wersji pełnej.

tzn nie wiem za ile tak sobie strzelilem nie pytałem sie czy musze mieć karte kodową bo szczerze nawet nie wiedziałem wtedy o jej istnieniu a i oni nic sie o nia nie pytali... 200zl to może przesadzilem bo nie liczylem nowego grota i nie wiem ile konkretnie biora za zgrywanie

Szczerze mówiąc mój pilot jest w stanie agonii i zbieram się do salonu na jego wymiane.. jednak mnie podano cenę za nowy 650zł, 3 przyciski.. także 1100zł to jakieś max zdzierstwo..

Szczerze mówiąc mój pilot jest w stanie agonii i zbieram się do salonu na jego wymiane.. jednak mnie podano cenę za nowy 650zł, 3 przyciski.. także 1100zł to jakieś max zdzierstwo..

Ja pytalem 3 dni temu na Jubilerskiej o kluczyk do 147 to Pan mi powiedzial - 768 zl za kluczyk + 80-100 zl kodowanie. Wychodzi na to, ze kazda ASO ma inne ceny? Bez sensu...

Ja nie posiadam karty kodowej i jestem w tym temacie zupełnie zielony... nie wiem nic o żadnym CODE a nie BODy... nie mam pojęcia co to jest...

Na karcie kodowej jest coś w stylu kodu PIN do bankomatu.
Tyle że nie logujesz się do banku tylko do samochodu (BODY)

Nie wiecie gdzie można dorobić we Wrocławiu klucz do 147? Tylko jest mały problem bo przy kupnie nie dostałem karty karty kodowej.

mam kolesia co dorabia klucze w auchanie na bielanach to ostatnio mowił że dorabiaja oraz naprawiają na ulicy warsztatowej (boczna ślężnej) podjedź i się dowiedz

Kartę kodową dorabia się w każdym salonie i serwisie Alfy. Kosztuje to 200zł. Jest możliwość wyrobienia tego na poczekaniu. Gość loguje się do systemu, podaje ostanie cyfry numeru VIN i daje nam kody wydrukowane na kartce A4.

Dorabiałem pilota do 147, 2005r. w ubiegłym tygodniu. Kupiłem używanego pilota na allegro za 100zł, wyrobiłem kartę kodową za 200zł, kodowanie kosztuje pilota kosztuje 100zł. Grot przełożyłem z tego kluczyka, który miałem i wszystko działa jak trzeba.

Czyli czeka mnie najpierw wizyta w serwisie Alfy po kartę a później podjadę na Warsztatową ( choć mam z nią nie miłe wspomnienia z innym autem)

Amortyzatory
Powrót