Zrobiłeś mostek do masy czarnego kabelka tego co był juz poprowadzony (pin 12)? za radiem
Zrobiłeś mostek do masy czarnego kabelka tego co był juz poprowadzony (pin 12)? za radiem
tak zrobilem do radia tak jak pisales, bedzie druga tasma to podlacze jeszcze raz
A jak uda Ci się podłączyć to chyba i ja wezmę się za podłączanie u siebie po permanentny brak czasu nie pozwala na jakąś konkretniejszą robotę.
DRIFT-R's ALFA 147[CENTER]
Ja też wczoraj założyłem kierownicę multi. Podłączyłem wszystko wg schematu czyli.
Przerobienie wtyczki 2PIN na 10Pin - użyłem komputerowej wtyczki do podłączania USB do płyty
Podłączenie PIN 2,3,4, do radia i 5 do zasilania z Body
Działa sterowanie, działa podświetlenie.
Mam problem z odbijaniem kierunków - co zrobiłem źle?
Dodam że taśma ma 3 obroty w prawo i ponad 2,5 w lewo - przy ustawieniu na środek.
Które zapadki odpowiadają za odłączenie kierunków?? Bardzo proszę o pomoc.
Hmm niestety nie przyglądałem się jak odbijają kierunki. Najlepiej będzie z powrotem zrzucić kierownice i się temu przyglądnąć. Po wrzuceniu kierunku powinna się wysunąć taka zapadka.
Panowie ja też zakładam kiere multifunkcyjną i czytałem wszytko na ten temat i juz jestem taki jak na początku czyli zielony..
Poniżej foto:
Jak widać zdjęcia przedstawiają schemat całej wtyczki radia i wtyczki w kierownicy multifunkcyjnej.
1. W moim przypadku z tyłu radia była kostka "zielona" a w niej tylko jeden kabelek widoczny w miejscu "C"
2. Moja nowa kierownica jest juz wkręcona w tym momencie wypiołem kostke od klaksonu która była i założyłem tą która wychodziła standardowo z taśmą do poduchy. czyli mam ładną kiere z klaksonem bez sterowania.
3. na chłopski rozum niech mi ktoś tu napisze jak mam puścić kable? Bo rozumiem że te 12 pinów mam połączyć z pinami z zielonej kostki? Jeśli Ktoś by był tak miły i połączył mi piny z zielonej kostki czyli A,B,C,D,E,F do pinów 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12. Chyba że coś jeszcze należy zrobić bo z tych wszystkich opisów to nie wiem co mam ucinać co mam lutować.
w 14 poście masz wszystko dokladnie opisane przez wiedzmaka
Dla potomnych, taśma którą kupiłem była z datą 2007, auto mam 2001 - nie pasuje
Jest zmieniona - element odpowiadający za wyłączanie kierunków jest węższy nie wiele, oraz inaczej ma zorganizowane bolce: tzn krótsze i inaczej rozłożone.
Dotyczy to pewnie zmian konstrukcyjnych - zamówiłem inną wraz z manetkami. Tą aktualną przerobiłem - wkręciłem drewnowkręty rozłożone jak w starej taśmie.
Bartol - dałeś sobie radę z rozpracowaniem podłączenia?
DRIFT-R's ALFA 147[CENTER]
przed chwila wlasnie zlozylem wszystko mialem taki sam przypadek jak khropek , dzisiaj szczepan przywiozl mi tasme podpowiednia poskladalem i ....
.... podswietlenie dziala kierunki odbijaja ale sterowanie radiem nie dziala ;/ jutro jak bede mial chwile to podjade do portu do saturna (widzialem tam zolta kostke do kupienia z wszystkimi kablami z tylu do radia i podmienie ja z ta zielona i pociagne nowe kable ) a jak nie to podmienie z kolega kierownice moze tam tkwi problem ;/