• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

problrm z check engine

B

Barney_Chorzow

Guest
Witajcie, mam maly problem. Jezdzilem sobie autem caly dzien i wszystko bylo ok. Wieczorem auto stalo moze z 1,5h na dworze,wchodze do auta a tu po zapaleniu silnika check engine nie gasnie tylko swieci jak jade! Jutro skocze na kompa, ale nie wiecie co to u licha moze byc? Z motorem jest na "sluch" wszystko ok, może to auto sugestia ale wydaje mi sie ze troszke buczy lub syczy ale to chyba zwidy. Pomozcie jak wiecie co to, bo przeciez ze stresu nie zasne;P

Dajcie znac co to moze byc, bo nerwice mam straszna;)

Ostatnia edycja:
jak mi ktos powie ze alfa jest awaryjnym samochodem to zatłukę! Ona jest genialna-sama sie naprawia:D a tak poważnie - CE oświeciło się wczoraj a samo dziś zgasło:P

Jedż na kompa,jeżeli są błędy to się zapisały w ECU silnika.Problem z CE może się powtórzyć i np.nie odpalisz auta.

Ostatnia edycja:
Mi tez zgasl sam ,po przejechaniu 30-50 km i okolo 10 odpaleniach, na bank masz blad jakis, ja mialem nawet po tym jak kontrolka sama zgasla ,mimo kasowania bledu problem ponawial sie. Dzisiaj wymienilem overboost i wezyki ,przegonilem belle i tak jak zazwyczaj marchewa zapalala sie na 5 lub 6 biegu przy duzej predkosci okolo 160-180 to dzisiaj nic sie nie stalo i zyczylbym sobie i innym zeby dlugo juz byl z tym spokoj...

Nie no jasne-jestem na jutro na kompa umowiony-zobaczymy jakie bledy mu wyszly, z tym, ze koledzy mnie nie marchewa a CE sie swiecilo. W dieslach to troszke inaczej dziala. Sam mialem diesla i jak mi sie to gów..o oświecało to już mi serce pod sam dach skakało:P

Amortyzatory
Powrót