Sonda post-cat wymieniona na bank2.
A potem to już dzisiaj mi się niestety nic mi nie udało, jeśli chodzi o logi. Chociaż nie udało mi się wygenerować żadnego błędu.
Niestety scanmaster mi się nie udało nic. Laptop się rozładował i potem w domu już nie zapisał mi logu. Szkoda, bo FT się zmieniło na bank2 na 4000 rpm max było 3 z hakiem, a schemat zmian longFT był analogiczny jak w scanxl, z wyjątkiem 0 na początku, ale nie ma logów, się nie liczy. O tyle, że lambda multiplication factor zarejestrowałam na na alfadiagu, zaraz po scanmaster, to widać trochę. Potem było miasto i powrót – po powrocie log z FES.
Szkoda, bo tak sobie pojeździłam z pustym przebiegiem. Nic zwyczajowo musze powtórzyć. I tak chcę zobaczyć jeszcze raz jak to będzie wyglądać i parę chcę rzeczy sprawdzić jeszcze na alfadiagu i na innych. czy powtarzalna będzie, to też chyba. I chcę może wyżej pojechać, w nocy – raczej strach mnie obleciał dzisiaj, ale chcę tak na tych 5300, bo szybciej chyba GT nie dam rady, niestety, żeby zobaczyć ten VIS i czy zmienia mapy wtrysków. Ale to muszę sprawdzić, w dzień może mi się uda.
Tak, to jest z tymi moimi spontanicznymi wypadami, spontaniczność mnie gubi. A chciałam już dzisiaj zobaczyć i wyszło, jak wyszło. Jutro lub w czwartek od rana pojadę i się może jakoś zdyscyplinuję.
Tak, że jest tylko scanxl i alfadiag i FES na starcie i po powrocie, już jak postała. Scanxl i FES – standardowo zapomniałam przestawić zegar i trzeba dodać 1 godzinę do czasów logów. Pomiędzy był scanmaster, ale go wcięło. Nic muszę się z tym na razie pogodzić, ale nie pozwolę, żeby scanmaster mnie pokonał drugi raz.
I tak, to.
Kolego Kurzyk, na razie skończę dokumentowanie po wymianie sondy post-cat, zanim mechanik ruszy mi dolot. Nie wiem czy nie wymienię też post-cat na bank1, ale to zależy trochę od Waszej opinii (?) Korci mnie, żeby tak zrobić, ale – poczekam na opinie.
A potem – kolego Kurzyk – zamierzam zagrać VaBank, jeśli opinia będzie na tak – wszystko albo nic i wymienić wtryskiwacze. Chcę wiedzieć, czy to one ciągną korektę FT, a inaczej się nie przekonać. Jedyne co znowu będę mieć stres podczas procedury wymiany, ale to nic. Cała ta nasza praca jednak spowodowała, że GT jednak chodzi inaczej.
I ta lambda corr factor bank 2 == 0.
Poczekam na Waszą analizę, a potem zaraz zadzwonię i się umówię, na przyszły tydzień może. Wtedy przekażę Ci wtryskiwacze i zobaczysz u siebie. Jeśli Twój JTS pokaże normatywne parametry, to będzie kolejny powód do otwarcia szampana i sens tego wątku.
Czekam – co dalej?
Logi:
po_wymianie_sondy_post-cat_bank2.zip
Legenda do alfadiaga - tam gdzie logowane są sondy pre i post-cat 1,2:
1 log czasowy - 3000 rpm,
2 log czasowy - 2000 rpm,
3 log czasowy - 4000 rpm, potem, 2000 rpm, potem 3000 rpm, chwila 4000 rpm i na koniec 2000 rpm.