• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[156] jak odlaczyc immo ? pomocy

• Autor wątku Autor wątku bmw535i89
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
B

bmw535i89

Guest
W koncu jestem juz po wymianie oleju plus filtr (caly dzien roboty ze wzgledu na wpaniale dojscie do filtra oleju i mocne zassanie tego elementu) oraz rozrzadu z ktorym M.M meczyl sie ze dwa dni bo byl tak poskrecany ze byly problemy z rozkreceniem a pozniej z srubami krtore trzeba bylo dokupic bo sie nie nadawaly do ponownego uzytku;). Jakis partacz ze szwajcarii robil rozrzad i nie poskrecal wszystkiego dobrze a to co poskrecal to tak ze sie nie dawalo rozebrac a co lepsze rozrzad byl przestawiony na dolnyk kole o jeden zab i ustawiany na znaczniki :(

Wracajac do tematu potrzebuje odlaczyc immobilizer jak to zrobic samemu ? albo kto moze to zrobic i za ile w okolicach warszawy?? dodam ze immo dziala ale mam jden kluczyk i do tego polamany.

Z tego co zauwazylem to mam urwana linke w tylnich prawych drzwiach przy mechanizmie podnoszenia szyb mozna cos z tym zrobic??

Gdzie kupic rezystor dmuchawy ktory mi sie prawdopodobnie skopal bo przestalo wiac na ktorymkolwiek biegu regulacji obrotow dmuchawy. Chce odkrecic ten rezystor(czarna puszka przy nogach pasazera i wymienic rezystor(drucik?) w srodku tego pudelka.

bmw535i89 napisał:
Gdzie kupic rezystor dmuchawy ktory mi sie prawdopodobnie skopal bo przestalo wiac na ktorymkolwiek biegu regulacji obrotow dmuchawy. Chce odkrecic ten rezystor(czarna puszka przy nogach pasazera i wymienic rezystor(drucik?) w srodku tego pudelka.

Hmm... Najszybciej w serwisie bo zamienników nie ma koszt około 280 zł. A jeżeli rozmawiamy o tym samym to u mnie wewnątrz tej czarnej obudowy z radiatorem była sama skomplikowana elektronika i w serwisie nazywa się to regulator napięcia. Reguluje on prędkość wentylatora dmuchawy. Tak sprawa wygląda przy aucie z klimatyzacją.

:!: A do tego jak byś podał jeszcze model to byłoby świetnie :!:

przyłączam się do tematu a mianowicie mam problem z immo coraz częściej mam problem z odpaleniem auta muszę po parę razy wkładać kluczyk bo nie gaśnie mi kontrolka code. chciałbym wyłączyc całkowicie to ustrojstwo tylko nie wiem jak i kto robi takie usługi. jak ktoś ma namiary na taka firmę to byłbym wdzięczny, chyba że ktoś z forum zna się na tym i by mi to zrobił.

przyłączam się do tematu a mianowicie mam problem z immo coraz częściej mam problem z odpaleniem auta muszę po parę razy wkładać kluczyk bo nie gaśnie mi kontrolka code. chciałbym wyłączyc całkowicie to ustrojstwo tylko nie wiem jak i kto robi takie usługi. jak ktoś ma namiary na taka firmę to byłbym wdzięczny, chyba że ktoś z forum zna się na tym i by mi to zrobił.

A może po prostu nie ma kontaktu na wtyczce (podobnej do wtyczki telefonicznej) antenki immo dochodzącej do puszki immo.
Nie wiem, jak jest w jtd, ale u mnie w TS puszka jest głęboko pod kolanami kierowcy.
Też miałem kiedyś podobne problemy - wyjęcie wtyczki i przeczyszczenie styków załatwiło problem.

a wiec zabrałem się za czyszczenie dziś i jak to rozebrałem to zdjąłem antene ze stacyjki i nie wiem gdzie idzie ta wiązka gdzie jest schowany sterownik immo i jak się do niego dostać ???

Załączniki

• 08012011368.jpg
    08012011368.jpg
    82.7 KB · Wyświetleń: 13,070
Nie jestem pewien, ale jest chyba zintegrowany ze sterownikiem silnika. I nie słyszałem żeby ktoś to "wyłączył", może się mylę.

tyle to udało mi sie namierzyć ale dalej nie dam rady ręki wsadziś żeby dostać sie do tej niebieskiej puszki bo to chyba immo co trzeba rozkręcić żeby tam dosięgnąć ??

Gdzieś już tu coś takiego było, radzili wyczyścić antenkę i złączą. Jeśli jużchodzi o blokadę immo to wyjołbym nadajnik z kluczyka i podkleił gdzies w okolicach antenki, po co się pchać w koszta. Choc moim skromnym zdaniem jest to układ zabezpieczający przed kradzieżom który raczej powinien by sprawny.
Pozdrawiam

to że trzeba wyczyścić to ja już wiem tylko jak się tam dostać robił już to ktoś ?? a jeżeli już przyklejać immo przy antenie to musi ono się znajdować w środku anteny czy na zewnątrz też go wykryje ??

no kurcza wczoraj patrzałem na to i kabelek od anteny idzie obok wiązki od stacyjki i gdzieś do tyłu z żadnej strony nie mogłem tam dojsć ręką bo centralka immo jest za taka blachą zamontowana

no kurcza wczoraj patrzałem na to i kabelek od anteny idzie obok wiązki od stacyjki i gdzieś do tyłu z żadnej strony nie mogłem tam dojsć ręką bo centralka immo jest za taka blachą zamontowana

Ja mam TS, ale też jest ciężko dostać się do puszki immo.
Najlepiej byłoby wyjąć fotel kierowcy i położyć się na plecach.
No, a bez tego też można, tylko trzeba się trochę nagimnastykować.

zczytać nie problem, jakieś namiary na tego immokillera itd? W innych markach to robiłem, w alfie brak programów, informacji.
Kolega zrobił czy tylko info z netu? To 2 obstawiam.

Amortyzatory
Powrót