szymonjot
Użytkownik
Ja mam taką, która mówi o wymianie przy przeglądzie na 105 000 km.Nie wiem, jaką masz instrukcję ale oryginał z 2010 roku podaje wyraźnie 140 tys. lub 5 lat, a 4 lata w cięższych warunkach.
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Ja mam taką, która mówi o wymianie przy przeglądzie na 105 000 km.Nie wiem, jaką masz instrukcję ale oryginał z 2010 roku podaje wyraźnie 140 tys. lub 5 lat, a 4 lata w cięższych warunkach.
Ja mam taką, która mówi o wymianie przy przeglądzie na 105 000 km.
A nawet nie wiem, ale auto mam z 2010 roku też. Z drugiej strony można mieć też trochę wyobraźni. 4 5 letnie auto z przebiegiem w okolicach 100 tys. to już można sobie pasek wymienić, bo koszt jego jest żaden, a masz święty spokój. Tak samo jak wymiana oleju co 35 tys. Ja wymieniam co 10 i nie wyobrażam sobie, aby wymieniać jak krzyczy instrukcja. No tym niemniej ciekawa sytuacja z tymi instrukcjamiTo już są jaja... Jaki masz rok wydania tej instrukcji? Tak czy inaczej 5 lat na jednym pasku od nowości bym nie jeździł.
Jak tak czytam te zalecenia z mojej instrukcji, to stwierdzam, ze pisał je ktoś "inteligentny inaczej". Np odnośnie pasków napędu akcesoriów w silniku 1,8 140W Twojej to poprawili. Ciekawe co by zrobili, gdyby ktoś przywiózł Tbi z urwanym paskiem po 100 tys i przed upływem 4 lat... Sytuacja czysto hipotetyczna ale obrazuje bałagan, jak tam mają.
No takiego jeszcze nie robiłem ciekawe co tam drzemie. Pasek strzelił? Czy łańcuchem tam jest raczej rozrząd kręcony?
Tak pasek nawet jak nowy to maks dla niego 60tys o olej w takiej benzynie to co 10tys max zmiana, ale teraz sie stało to na co liczyli i zarobiąRozpie..dala mnie wiara w rozrzady i wymiana po ponad 100tys km... po takich w zyciu bym nie kupił zadnego silnika który miał wymiany olejów co 35tys km, olej nie ma zadnych własciwosci wtedy, i sie zaczynają problemy, myśle ze jak tak bedziesz dalej robił to Ci którąś panewke przy 200k km przyłapie.
Ale co ja tam wiem, przecierz nie mam stycznosci z Alfami i jezdze na rowerze
P.S. Misiu poprosiłbym to co zawsze![]()
Co było powodem przeskoczenia paska ?Alfa już naprawiona ,okazało się ze pasek jest cały przeskoczył na zębach ,obyło się bez rozbierania silnika. Remont zakończył się na wymianie rozrządu i wskazanych podzespołów .
Według tej instrukcji, filtr powietrza w benzynie wymieniany jest przy 140 tys. km. Dobre.Nie wiem, jaką masz instrukcję ale oryginał z 2010 roku podaje wyraźnie 140 tys. lub 5 lat, a 4 lata w cięższych warunkach.