[159] Pojawiły się nowe mapy (2010-2011) do Connect Nav+

Panowie...wracałem w zeszłym tygodniu z Norwegii i obraz w navi zatrzymał się w Danii,tak jest do dzisiaj,płytki wymieniałem (słychać że czyta) a obraz...Dania,nie mam pomysłu..

twardy reset navi? trzeba bodajze przytrzymac "power" kilka sekund. w instrukcji jest.

Dzięki ;) ,zrobiłem,podczas resetu płyta wysunęła się i wróciła z powrotem do czytnika,nadal lipa,może potrzebuję teraz kilkunastu minut jazdy ;),zobaczę co dalej.

Czy twoja navi śmiga na niebiesko-pomarańczowym interfejsie?

Poprzednia wersja,bodajże G1,mapy mam świeże,fajnie to chodziło.

---------- Post added at 22:52 ---------- Previous post was at 22:48 ----------

moze po prostu antena sie rozlaczyla?

Dzisiaj wyjąłem całą navi,nie było lekko,ale wyszła,również myślałem o antenie,ale była na miejscu,z tego co wyczytałem w instrukcji,to wskazania poziomu sygnału są dla telefonu i navi, wszystko ok.Cisnienia nie ma,ale lubię jak wszystko działa ;)

Potrzebna płyta do Navi z Polskimi mapami do 159

Witam mam pytanie czy da się przegrać płytkę z mapami polski czy trzeba kupić nową z góry dzięki za odpowiedź...

No właśnie to jedyny konkret jaki udało mi się wcześniej znaleźć. Trochę mnie dziwi opóźnienie wydania map (w zeszłym roku były o wiele wcześniej) i obawiam się, czy aby nie zamierzają się wycofywać z G1 - wtedy pozostaje tylko przymusowy update firmware'u.

Ale do G2 też nie ma swieżych map :(

mam alfke z 2006 listopad i do niedawna mialem stary firmware ale zmienilem na 12.3
wypalilem CD z mapa G2 i niestety nie idzie (navi mysli i po chwili CD ERROR)
czy to powinno dzialac czy moze cos zle robie?? (np zle wypalam czy rozpakowuje mape)
zalezy mi na mapie italii 2010-2011 G2
pomocy
z gory dzieki

Powinno działać. Ja ostatnio ściągnąłem 2012 RT3 i działa super. (RT3 citroenpeugeot to są te same mapy co G2).

Jak najbardziej po update'cie do 12.3 działają mapy NIT G2 i RT3.

Z doświadczenia własnego powiem tylko że ważne są dobre płytki, niska prędkośc nagrywania i tu polecam nagrywać imgburnerem (co dziwne z nero wolniej wczytywało). I przeczyszczenie lasera bardzo u mnie pomogło.

Ostatnia edycja:
też używam map 2012 RT3 - plytka pierwsza lepsza wypalana prędkością x8 - rocznik samochodu nie ma znaczenia tylko wersja softu też mam alfe 06 i po wgraniu softu 12.3 używam map NIT G2 = RT3

Powinno działać. Ja ostatnio ściągnąłem 2012 RT3 i działa super. (RT3 citroenpeugeot to są te same mapy co G2).

Jak najbardziej po update'cie do 12.3 działają mapy NIT G2 i RT3.
No dobra, a czy są jakieś kompatybilne płyty dlla G1? Ja zostałem przy wersji przed-update-owej, bo taka bardziej mi kolorystycznie odpowiada :)

Amortyzatory
Powrót