Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 19

Temat: Jak tanio doposażyć samochód w system Blue&ME?

anczar
    Gość

Domyślnie Jak tanio doposażyć samochód w system Blue&ME?

Witam, posiadam AR 159 2.4 JTDM Distinctive z 11.2008. z systemem Connect Nav+. Działają komendy głosowe, niestety w schowku żadnego USB ani możliwości połączenia telefonu przez BT. Czy można w jakichś rozsądnych pieniądzach dołożyć Blue&Me? W AS powiedzieli, że 12000 pln

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    W-wa
    Auto
    a159 2,4 SW QT

Domyślnie

mnie też to interesuje, ale wystarczy mi dołożenie bluetooth do podłączenia telefonu do connect navi bez drugiej karty

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Jaworze
    Auto
    AR: 75 Busso/159 1,9Jtdm/ Fiat Coupe 2,0

Domyślnie

trzeba mieć sterownik blu&me w bodykomputerze inaczej będzie bład

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Słóń
    Mieszka w
    Mosty koło Jabłonkowa Czech Republik
    Auto
    AR 159 SW

Domyślnie

albo jest takie urządzenie które doda zamiast CD-changera mozliwość USB i BT...
    tez chcę to kupić ale jeszcze niemiałem czasu i pieniędzy...

Użytkownik Ogier Avatar Lukasz78
    Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Auto
    BMW 520d/177KM LCI 2008

Domyślnie

Cytat Napisał anczar Zobacz post
    Witam, posiadam AR 159 2.4 JTDM Distinctive z 11.2008. z systemem Connect Nav+. Działają komendy głosowe, niestety w schowku żadnego USB ani możliwości połączenia telefonu przez BT. Czy można w jakichś rozsądnych pieniądzach dołożyć Blue&Me? W AS powiedzieli, że 12000 pln
    Zmień sobie Connecta na coś bardziej konfigurowalnego np. Pioneer F900BT (rozwiązanie droższe).Tam masz wbudowanego bluetootha i parować możesz co zechcesz.Do szczęścia potrzebny będzie tylko interfejs który umożliwi sterowaniem jednostki za pomocą przycisków z kierownicy.Drugie tańsze rozwiązanie to zestaw Parrot-a który współpracuje praktycznie z każdym sprzętem.

http://www.parrot.com/uk/products/ha...parrot-mki9000

instrukcja

http://www.parrot.com/fr/support/gui...s-pl-ru-tr.pdf
    Ostatnio edytowane przez Lukasz78 ; 22-11-2010 o 09:48

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Amsterdam / Wodzisław Śląski
    Auto
    AR 159 2.4 Q4 Ti

Domyślnie

Do Connecta + z 2008 roku standardowej centralki B&M nie da się podłączyć bo jednostka nie ma wyjść.

B&M działa albo ze standardowym radiem albo z Connectem z MY11 który przy okazji korzysta już z kart SD jako nośnika map.

Samo dokładanie jest możliwe ale wymaga sporo zachodu -> trzeba kupić centralkę B&M oraz pozostałe elementy (wtyczka w schowku itd), uaktualnić oprogramowanie body kompa i licznika. Nie jest to niestety bardzo proste bo trzeba znaleść samochód wyposażony w B&M i identycznymi gadżetami jakie masz u siebie w samochodzie i zgrać soft z jego body co jest bardzo problematyczne. Niestety ASO nie są tutaj pomocne ponieważ oni chcą wymieniać body (stąd chorrendalna kwota 12000zł), i do nowego wgrywać oprogramowanie przez egzaminera (Egzaminer, ma zdaje się kreatora który po podłączeniu nowego body do programowania zadaje pytania odnośnie wyposażenia samochodu, niestety nie chcą / nie mogą? zmieniać oprogramowania body które już jest w aucie).

Fabryczne samochody przed MY11 nie oferowały B&M i Connecta
    AR 159 2.4 Q4, Ti '09 Sedan

superglide
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał noe9 Zobacz post
    korzysta już z kart SD jako nośnika map.
    a dokładniej to już od końca roku 2009 (MY2010)

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Słóń
    Mieszka w
    Mosty koło Jabłonkowa Czech Republik
    Auto
    AR 159 SW

Domyślnie

i ja mam w głowie to http://www.mp3auto.cz/alfa-romeo/6-a...ee-alfa-romeo/

jezeli by ktoś coś takiego takze chciał , możemy sie dogadać zeby było wiecej ludzi i moze dealer dał by jakąś zniszke. albo moge zamówić, jezeli by ktoś chciał, osobno.

Użytkownik Pirat drogowy Avatar sebsob
    Mieszka w
    DW
    Auto
    jest: Lancia Ypsilon 1.2 16V, Ford S-Max 2.0 TDCi, była: Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm

Domyślnie

Cytat Napisał Słóń Zobacz post
    Miałem Loudlinka w Lybrze - polecam to rozwiązanie. Proste, wygodne i nad wyraz przyjazne w użytkowaniu. Czasami tylko był problem z odnalezieniem konkretnego kawałka - czasami co za dużo to niezdrowo

boober
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Lukasz78 Zobacz post
    Zmień sobie Connecta na coś bardziej konfigurowalnego np. Pioneer F900BT (rozwiązanie droższe).Tam masz wbudowanego bluetootha i parować możesz co zechcesz.Do szczęścia potrzebny będzie tylko interfejs który umożliwi sterowaniem jednostki za pomocą przycisków z kierownicy.Drugie tańsze rozwiązanie to zestaw Parrot-a który współpracuje praktycznie z każdym sprzętem.
    Hej, próbowałeś to podłączać? Jeśli chodzi o gps, to można podłączyć antenę, która jest w 159? Jakie mapy by to obsłużyło? tzn, jaki to system WInMobile?.. Interesuje mnie czy miałeś okazję to widzieć "w praniu" bo się zastanawiam - connect jest kiepskawy.